Allen Iverson és LeBron James csatáját a Denver sztárja nyerte

Vágólapra másolva!
2007.11.13. 08:33
Három mérkőzést játszottak az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) tizennegyedik játéknapján. A Utah Jazz és a Denver Nuggets kiütötte hazai pályán aktuális ellenfelét (előbbi a Sacramento Kings, utóbbi a Clevelend Cavaliers csapatát), Salt Lake Cityben a harminckét pontos Carlos Boozer, Denverben a harminchét pontot szerző Allen Iverson vezetésével. Nem megy viszont a New Jersey Netsnek, kétpontos vereséget szenvedett az IZOD Centerben.
Allen Iverson (Denver Nuggets, elöl) megállíthatatlan volt, a clevelandi Daniel Gibson nem tudott vele mit kezdeni
Reuters
Allen Iverson (Denver Nuggets, elöl) megállíthatatlan volt, a clevelandi Daniel Gibson nem tudott vele mit kezdeni
Allen Iverson (Denver Nuggets, elöl) megállíthatatlan volt, a clevelandi Daniel Gibson nem tudott vele mit kezdeni
Reuters
Allen Iverson (Denver Nuggets, elöl) megállíthatatlan volt, a clevelandi Daniel Gibson nem tudott vele mit kezdeni

Nem adott sok esélyt ellenfelének a Denver Nuggets, mely ezúttal a Cleveland Cavaliers gárdáját fogadta mintegy húszezer szurkoló előtt a Pepsi Centerben, és mind a négy negyedet megnyerve végül huszonkét ponttal búcsúztatták a Szasa Pavlovics nélkül felálló Lovagokat.

Allen Iverson brillírozott: harminchét pontot szerzett, kiosztott mellé nyolc gólpasszt, de a mezőnyből (hetven százalék) és a büntetővonal mögül (87,5 százalék) is remekül dobott, valamint négy kísérletből két hárompontos kosarat is elhelyezett a vendéggyűrűben. Carmelo Anthony ezúttal statisztaszerepre szorult, de így is dobott huszonkét pontot, mellé kilenc lepattanót szedett össze harminckét perc alatt. Iverson mellett az igazi nyerőembernek még a csereként beállt és egyéni szezoncsúcsot jelentő huszonkilenc pontig jutó J.R. Smith bizonyult.

A vendégeknél LeBron James próbálta meg a hazaiak hármasával felvenni a versenyt, de a csatát vele szemben ma ezúttal egyértelműen elvesztette. Láthatóan nem ment neki annyira a játék, de még ilyen „rossz napján” is összeszedett huszonhét pontot.

Hasonló fölénnyel nyert a Utah Jazz, mely a Sacramento Kingset látta vendégül, és a harminckét pontot szóró - mellesleg tíz lepattanót is összekapkodó - Carlos Boozer vezetésével szinte átgyalogolt a vendégeken. A meccs egyetlen időszaka, amikor a Kings fel tudta venni a versenyt a hazaiakkal a harmadik negyed volt, ekkor elsősorban Kevin Martin három darab hárompontosának köszönhetően próbált felállni a vendéggárda, és meg is nyerte a játékrészt.

Ez azonban kevés volt, mert a záróperiódusban újra a hazaiak bizonyultak jobbnak, így győztesen vonulhattak le az EnergySolutions Arena perkettjéről.

A Denverrel és a Utahhal ellentétben a New Jersey Nets csak szenvedett otthon a New Orleans Hornets ellen, és végül vereséget is szenvedett. Hiába szerzett Richard Jefferson harminckét pontot, hiába ért el Jason Kidd hajszál híján tripla-duplát (tizennégy pont, tíz gólpassz, kilenc lepattanó), a Chris Paul vezette vendégek végül kifogtak rajtuk.

Paul összesen huszonhét pontot dobott, a Hornets játékosai pedig tizenhét kísérletből tizenegy hárompontost értékesítettek (Stojakovic 4, Peterson és Paul 3-3, Butler 1, összesen 64,7 százalékos pontosság), erre pedig nem tudtak válaszolni a hazaiak.

A New Jersey Nets ezzel hét meccsből a harmadik vereségét szenvedte el, és az Atlanti csoport közepén áll, akárcsak a New Orleans Hornets a liga Délnyugati csoportjában.
VINCZE SZABOLCS

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 14. JÁTÉKNAP
New Jersey Nets New Orleans Hornets 82-84
Utah Jazz Sacramento Kings 117-93
Denver Nuggets Cleveland Cavaiers 122-100
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik