Szezonbeli harmadik győzelmét szerezte meg a Dallas Mavericks

Vágólapra másolva!
2007.11.06. 08:20
Bár a vendégcsapatból Tracy McGrady harmincöt pontot szórt, Jao Ming pedig huszonegyet, ez sem volt elég a Dallas Mavericks legyőzéséhez. A hazaiak Josh Howard, Dirk Nowitzki és különösen a csereként beállt Jason Terry vezetésével legyőzték a Houston Rockets csapatát az észak amerikai kosárlabda-bajnokság keddi játéknapjának egyetlen mérkőzésén, így a két gárda helyet cserélt a Délnyugati csoportban.
Jason Terry (fehér mezben) csereként is a hátán vitte a Dallast
Jason Terry (fehér mezben) csereként is a hátán vitte a Dallast
Jason Terry (fehér mezben) csereként is a hátán vitte a Dallast
Jason Terry (fehér mezben) csereként is a hátán vitte a Dallast

Szoros volt az első két negyed, először a vendégek, majd a hazaiak tudtak felülkerekedni az ellenfélen, de egyikük sem tudott igazán elszakadni a másiktól.

Az utolsó két játékrészben azonban a hazai Dallas Mavericks kosarasai koncentráltak jobban, és végül kilenc ponttal felülkerekedtek a Houston Rocketsen.

A meccs legjobb dobóját ugyan a vendégek adták Tracy McGrady személyében. A 28 éves bedobó tizenegy kísérletből tíz büntetőt értékesített, és nyolc gólpasszal egészítette ki aznapi teljesítményét.

Rajta kívül még Jao Ming ért el kétszámjegyű dobóteljesítményt: huszonegy ponttal és tizenegy lepattanóval zárt. Rajtuk kívül azonban senki sem villogott, a csapat pedig közepesen, negyvenkét százalékkal dobott mezőnyből.

A hazaiaknál Dirk Nowitzki ezúttal is visszafogottabb volt, tizenkilenc pontja mellé kilenc lepattanót szedett össze.

A csereként beállt Jason Terry azonban elemében volt és harmincegy ponttal zárt. Rajta kívül Josh Howard (huszonegy pont) és a csapat szenegáli centere, DeSagana Diop (tíz pont, tizenhárom lepattanó) játszott a leghasznosabban.

A Dallas ezzel negyedik meccsén a harmadik győzelmét aratta, és éppen a Houston elé ugrott a liga Délnyugati csoportjában.
VINCZE SZABOLCS

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 7. JÁTÉKNAP:
Dallas Mavericks Houston Rockets 107-98
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik