Idegenben is nyert és már csak egy győzelemre a végső sikertől a Spurs

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.06.13. 09:17
Az NBA, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság négy győzelemig tartó döntőjében a San Antonio Spurs a harmadik összecsapáson Clevelandben három ponttal verte vendéglátóját, a Cavalierst, így már csak egy győzelmet kell begyűjtenie a végső sikerhez. Folytatás csütörtökön, Clevelandben. A vesztes, hazai oldalon LeBron James 25 ponttal a mezőny legeredményesebbjeként mindent megpróbált, de ő sem tudta ellensúlyozni csapata rossz dobóteljesítményét. A találkozó a NBA-döntők történetének holtversenyben második legpontszegényebb összecsapása volt, beérve az 1999-as San Antonio-NY Knicks (80-67) mérkőzést.
Tim Duncan (San Antonio Spurs, előtérben) harcol meg a labdáért Drew Goodennel (Cleveland Cavaliers, háttérben)
Reuters
Tim Duncan (San Antonio Spurs, előtérben) harcol meg a labdáért Drew Goodennel (Cleveland Cavaliers, háttérben)
Tim Duncan (San Antonio Spurs, előtérben) harcol meg a labdáért Drew Goodennel (Cleveland Cavaliers, háttérben)
Reuters
Tim Duncan (San Antonio Spurs, előtérben) harcol meg a labdáért Drew Goodennel (Cleveland Cavaliers, háttérben)

Majd másfél perces gólcsendet követően nagyon visszafogott dobóteljesítménnyel és 34 ponttal indult a mérkőzés, a kétpontos előny még a házigazdáknál volt az első negyedet követően.

A második felvonásban aztán kicsit jobban beindult a gépezet, a dobott 44 pontból viszont a két korábbi hazai találkozóját már behúzó Spurs jött ki jobban, amely a nagyszünetre így átvette a vezetést.

A harmadik negyed megint csak nem sikerült túl fényesre, már ami a dobott pontokat illeti, de ezt a vendégek aligha bánták, hiszen kétpontos előnyüket további hárommal toldották meg.

A záró részben hiába kapaszkodtak a Lovagok, csak csökkenteni tudták a hátrányukat. A Spurs Duncan mezőnykosaraival már tízre növelte a különbséget, miközben a házigazdák hiába erőltették a hárompontosokat, Marshall, James és Gibson is hibázott.

Szavazás

Melyik csapat lesz az NBA bajnoka 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A hajrához érve viszont kivágták a rezet, és tízpontos hátrányból indulva - 67-57 – a vége előtt 1:55 perccel két pontra csökkent a különbség, köszönhetően egy 8-0-s hazai periódusnak. James öt pontot szerzett, Pavlovics pedig egy hárompontost dobott, a túloldalon Duncan és Ginobili került ekkor hullámvölgybe.

A végén viszont éppen ők rántották ki a Spurs szekerét a bajból és kulcsemberekhez méltón hozták a harmadik győzelmet.

A hazaiak pontatlan támadójátékuknak köszönhetik vereségüket, főként a hárompontos vonalon kívülről találtattak gyengének: tizenkilenc kísérletükből mindössze három volt eredményes - Gibson és James öt lövéséből egy sem volt sikeres és Pavlovics is rontott négyet -, eközben a vendégek tízet értékesítettek.

„Hú, ez remek, csodás - értékelte a kiszenvedett győzelmet Manu Ginobili -, ezúttal nem játszottunk jól, de így is győzni tudtunk.”

„Már csak egy győzelem kell a sikerhez - mondta Tim Duncan, kicsit már előreszaladva -, a negyedik mérkőzésen is Clevelandben kell pályára lépnünk. Tisztában vagyunk vele, hogy ellenfelük rendkívül elszántan lép majd pályára ellenünk, aligha akarják, hogy a nagydöntőben egyszerűen lesöpörjék őket.”

A Spurs öt éven belül a harmadszor érhet fel a csúcsra, ha már a csütörtöki, negyedik összecsapáson begyűjtik az ehhez szükséges újabb győzelmet, akkor az NBA történetében nyolcadszor söpörhetnek a nagydöntőben és negyedik csapatként csatlakozhatnak a Celtics, Lakers, Bulls hármashoz, amelyek négyszer, illetve többször nyerték már meg a sorozatot.

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS:

CLEVELAND CAVALIERS - SAN ANTONIO SPURS 72-75 (18-16, 20-24, 12-15, 22-20)
Helyszín: Quicken Loans Arena, Cleveland, OH, 20.562 néző
CLEVELAND CAVALIERS: Gibson 2, Pavlovics 13, GOODEN 13, JAMES 25, ILGAUSKAS 12. CS.: Jones 3, Snow, Varejao 4, Marshall. Vezetőedző: Mike Brown
SAN ANTONIO SPURS: PARKER 17, Finley 7, DUNCAN 14, BOWEN 13, Oberto 6. CS.: Ginobili 3, Horry 3, Barry 9, Vaughn 2, Elson 1. Vezetőedző: Gregg Popovich
Az állás: 3-0 a Spurs javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik