Remek hajrával győzött a Suns, újra teljesen nyílt a párharc

Vágólapra másolva!
2007.05.15. 08:38
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának második körében a Cleveland és a Phoenix is idegenben győzött, ezzel a Cavaliers már 3-1-re vezet a New Jersey Nets ellen, a Suns pedig összesítésben egyenlített a San Antonio ellen, a párharc állása 2-2.
Amare Stoudemire (1) és Tim Duncan párharca
Reuters
Amare Stoudemire (1) és Tim Duncan párharca
Amare Stoudemire (1) és Tim Duncan párharca
Reuters
Amare Stoudemire (1) és Tim Duncan párharca

A párharc negyedik felvonásának első félidejében kiegyensúlyozott küzdelmet láthatott az Alamodome közönsége, az első etap végén ugyan még a Steve Nash vezérelte Suns állt jobban (22-24), a nagyszünetre mégis a texasi gárda vonulhatott előnnyel, miután Michael Finley elkapta a ritmust, és sorra dobálta a triplákat (45-40).

A Phoenix elsősorban a kezdőötös erejében bízott, hiszen a kispadról beszállva a legjobb hatodik emberként számon tartott Leandro Barbosa mellett Boris Diaw és James Jones is epizodista volt, a többi csere pedig egyáltalán nem jutott szóhoz. Ezzel szemben a Spurs a rotációra voksolt, a hazaiak mestere gyakran változtatott az összeállításon.

A térfélcsere után mindkét oldalon háttérbe szorult a védekezés, a mezőnybeli dobószázalék pedig itt is, ott is feljavult, ennek köszönhetően a harmadik negyedben 67 pont született, a San Antonio pedig nyolc pontos előnnyel várta a záró felvonást (80-72).

Harminckét másodperccel a mérkőzés végét jelző dudaszó előtt került előnybe először a Suns a második félidőben, ekkor 100-97 állt az eredményjelzőn. Ekkor egy pontra felzárkózhatott volna a házigazda, Manu Ginobili középtávolija azonban leperdült a gyűrűről, ez volt sorozatban a Spurs negyedik elhibázott dobása.

Shawn Marion –aki a mérkőzés egészét tekintve korlátlan úr volt a palánkok alatt – menetrendszerűen leszedte a lepattanót, majd az irányítót, Steve Nast hozta játékba. Mielőtt azonban a 33 esztendős labdazsonglőr támadásba dobta volna a társakat, Robert Horry kíméletlenül faultolta.

Raja Bell ezen olyannyira felkapta a vizet, hogy Horry lábfejére taposott. Horry kipontozódott, Nash pedig a két büntetődobásból egyet értékesített. Csakhogy Bell ellen technikait ítéltek. Ezzel a lehetőséggel azonban már nem tudott élni a vendéglátó, a két büntetőből egy ugyan utat talált a gyűrűbe, több dobás azonban már nem.

A Suns remekül hajrázott, 12-1-es végjátékbeli rohammal megérdemelten győzött, ezzel pedig összesítésben kiegyenlített. A nyerőpáros ezúttal a remeklő Nash (24 pont, 15 gólpassz), Amare Stoudemire (26 pont, 9 lepattanó) volt.

A másik közép-európai idő szerint keddre virradóra rendezett találkozón a Cleveland 2-1-es vezetés birtokában New Jersey-be a Continental Airlines Arénába. Bár az első két negyed után a Nets még jobban állt, a folytatásban azonban a Cavaliers akarata érvényesült.

3-1 a Clevelandnek, Jason Kiddéknek sorozatban háromszor kellene győzniük ahhoz, hogy főcsoportdöntőt játszhassanak. A mérkőzés legeredményesebb játékosa LeBron James lett, aki 30 pontig jutott. A hazai oldalon Vince Carter és Mikki Moore egyaránt 25 pontot dobott.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

RÁJÁTSZÁS, 2. FORDULÓ, 4. MÉRKŐZÉS
New Jersey Nets – Cleveland Cavaliers 85-87 (20-19, 26-23, 23-29, 16-16)
A párharc állása: 3-1 a Cleveland javára
San Antonio Spurs – Phoenix Suns 98-104 (22-24, 23-16, 35-32, 18-32)
A párharc állása: 2-2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik