Győzelemmel nyitott a Szolnoki Olaj a Nyíregyháza ellen

Vágólapra másolva!
2007.04.28. 21:36
Nem tudott meglepetést okozni a Nyíregyháza Szolnokon, így az Olaj nyerte a rájátszás első mérkőzését. A másik két összecsapáson vendégsiker született, a Falco és a ZTE is idegenben győzött, mindketten hosszabbítás után.
Thomas Kelley jól játszott a Nyíregyháza ellen
NS-archív
Thomas Kelley jól játszott a Nyíregyháza ellen
Thomas Kelley jól játszott a Nyíregyháza ellen
NS-archív
Thomas Kelley jól játszott a Nyíregyháza ellen
A rájátszásba nyolcadik helyen bejutó Nyíregyháza együttesében nem játszhatott László Róbert, aki megbetegedett a mérkőzés előtt. Az elején nem látszott a bedobó hiánya, hiszen 5-0-s vezetést szereztek Sitkuék.

Az első negyedben nem ment a szolnokiaknak, 6-18 volt a játékrész végén az eredményjelzőn.

A második negyedre azért összeszedte magát az Olaj, és Thomas Kelley irányításával sikerült megfordítani az állást. Az amerikai játékos több fontos pontot szerzett, és a harmadik játékrészben végleg elhúzott ellenfelétől a hazai csapat, a 26. percben már tizenöt ponttal vezettek. Kelley mellett ebben az időszakban a litván Sabaliauskas volt a nyerőember.

Sokkal szorosabb mérkőzést vívott egymással az Atomerőmű és a Falco. Bő két perc után az esélytelenebbnek vélt szombathelyi együttes már tíz ponttal vezetett, pedig még büntetőket is hibáztak.

Tizenhárom vendégpont után Czigler László szerezte az első hazai kosarat, és ez ébresztőként hatott a hazaiakra, ugyanis utána fokozatosan jöttek fel.

A második negyedben pályára lépett a hazaiaknál a cseh Zuzak, és az ő vezérletével 24-23-as állásnál először vezetett a Paks, majd Stewart kosarai után már nyolc pont volt a hazai előny.

A harmadik játékrészben sok ziccert hibáztak a paksiak, a vendégek pedig főleg Alekszejev kosarai révén visszavettek a vezetést. Továbbra is óriási csata volt, a rendes játékidő végén döntetlent mutatott az eredményjelző. A ráadásban Pankár két jó büntetőjével megnyerte a meccset a vendégcsapat.

Pécsett is hosszabbítás döntött, ott is a vendégcsapat jött ki ebből jobban. A hazai csapat idegesen kezdett, ekkor Bojan Lapov kosarai sem tudták közelebb hozni őket a vendégekhez. Az első negyedben hét pont volt a ZTE előnye.

A második játékrész sem folytatódott jobban, a 14. percben már 30-18-ra mentek a vendégek, ekkor Völgyi Péter edző időt kért, hogy rendet rakjon a fejekben.

A térfélcsere után jóval összeszedettebb lett a pécsi csapat, és lecsökkentették a hátrányukat két pontra. A harmadik negyed végén azonban újra összekapta magát a ZTE.

Az utolsó négy és fél percben óriási hajrát mutatott be a Pécs, 15 pontos hátrányból hosszabbításra mentette az összecsapást. A ráadásban – hiába volt a lélektani előny a pécsieknél – végül a vendégek akarata érvényesült, és megnyerték az összecsapást. ---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik