Rájátszásban a New Jersey Nets, bajban a Los Angeles Lakers

Vágólapra másolva!
2007.04.14. 09:39
Carmelo Anthony vezetésével a Denver idegenben két ponttal legyőzta a New Orleans Hornets gárdáját, a címvédő Miami Heat hazai pályán az Indianát "kapta el". Dallasban győzedelmeskedett a Utah Jazz, elsősorban Carlos Boozer nagyszerű játékának köszönhetően. Kobe Bryant csak 17 pontot dobott Phoenixben, ahol a meccs hőse ezúttal Steve Nash volt. Győzelmével bejutott a rájátszásba a New Jersey Nets, Jason Kidd pedig megszerezte pályafutása nyolcvanhetedik tripla-dupláját.
Steve Nash (balra) tegnap este megállíthatatlan volt. A képen Lamar Odom próbálja feltartani - kevés sikerrel
Steve Nash (balra) tegnap este megállíthatatlan volt. A képen Lamar Odom próbálja feltartani - kevés sikerrel
Steve Nash (balra) tegnap este megállíthatatlan volt. A képen Lamar Odom próbálja feltartani - kevés sikerrel
Steve Nash (balra) tegnap este megállíthatatlan volt. A képen Lamar Odom próbálja feltartani - kevés sikerrel

Tovább folytatódik a Los Angeles Lakers vesszőfutása, hiszen a csapatnak igencsak izgalmasan alakul a az alapszakasz hajrája, hiszen a városi rivális Clippersszel és a Golden State Warriorsszal küzdenek a rájátszásba kerülésért.

A Nyugati főcsoportban még két hely kiadó, erre pályázik az említett három csapat, a Lakers pedig legújabb vereségével hátrányba került.

Kobe Bryant negyvenkét perc alatt csak tizenhét pontig jutott, Lamar Odom egy ponttal kevesebbet, de mellé tizenhárom lepattanót szerzett.

A meccs hőse kétség kívül a hazai csapatban játszó Steve Nash volt, aki nemcsak 26 pontot szórt, de tizennégy gólpasszal szolgálta ki társait.

A Phoenix Suns csapatánál a lepattanók megszerzéséről Amare Stoudemire (16) és Shawn Marion (11) gondoskodott, a hátvéd Raja Bell pedig a biztonság kedvéért négy hárompontost is elhelyezett a vendégek gyűrűjében.

Ha már itt tartunk: a Los Angeles Clippers mintha megtáltosodott volna: az előző játéknapon nemcsak a Lakerst verték meg, hanem most a Portland csapatát győzték le magabiztosan.

A győzelem ismét az olajozottan működő csapatmunka eredménye volt, de a huszonkét pontos Cuttino Mobley, és az egy „húszast” hintő Elton Brand így is oroszlánrészt vállalt a sikerből.

A New Jersey Nets hazai pályán mindössze négy ponttal bizonyult jobbnak a New York Knicknél, mégsem volt senki csalódott, hiszen a diadalnak köszönhetően a hazai gárda bejutott az NBA rájátszásába, hiszen a Pacers már semmiképpen sem előzheti meg a főcsport tabelláján.

A meccs legeredményesebb játékosa Vince Carter volt, ezt 25 pontja, hat lepattanója és hét gólpassza fémjelzi, Richard Jefferson pedig ötször volt eredményes a hárompontos vonalon kívülről.

A legnagyobb eredmény mégis Jason Kiddé: az irányító 13 pontja mellé tizennégy lepattanót szedett össze, és tizenegy gólpasszt adott, így megszerezte pályafutás 87. tripla-dupláját.

A Keleti főcsoportban még egy hely szabad, erre legesélyesebb az Orlando Magic, bár az Indiana Pacers talán még beleszólhat a végjátékba.

Nyugaton még két hely kiadó, és az elején említett három csapat - a Los Angeles Lakers, a Clippers és a Golden State Warriors - küzd a rájátszásba kerülésért.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 156. JÁTÉKNAP
Toronto Raptors Detroit Pistons 87-84
Atlanta Hawks Washington Wizards 85-98
Minnesota Timberwolves San Antonio Spurs 91-110
New Jersey Nets New York Knicks 100-86
Boston Celtics Milwaukee Bucks 102-104
New Orleans Hornets Denver Nuggets 105-107
Miami Heat Indiana Pacers 100-96
Dallas Mavericks Utah Jazz 89-104
Los Angeles Clippers Portland TrailBlazers 107-89
Chicago Bulls Charlotte Bobcats 100-81
Sacramento Kings Golden State Warriors 108-125
Phoenix Suns Los Angeles Lakers 93-85
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik