A Los Angeles Clippers nyerte a Lakers elleni városi rangadót

Vágólapra másolva!
2007.04.05. 08:26
Kobe Bryant 29 ponttal hiába lett a városi rangadó legeredményesebb játékosa, a Los Angeles Lakers így is elvesztette a Clippers elleni találkozót. A Denverben ezúttal is remekelt Carmelo Anthony, aki sorozatban negyedszer jutott el legalább harminc pontig egy mérkőzésen.
Tim Thomas tör kosárra a Lakers játékosai között
Getty Images
Tim Thomas tör kosárra a Lakers játékosai között
Tim Thomas tör kosárra a Lakers játékosai között
Getty Images
Tim Thomas tör kosárra a Lakers játékosai között
Városi rangadót rendeztek Los Angelesben, a pályaválasztó Clippers a Lakerst fogadta.

A hazai csapatban Corey Maggette volt a legeredményesebb 22 pontjával, de rajta kívül még négyen értek el kétszámjegyű pontot. A Lakersben Kobe Bryant 29 ponttal zárt, de ő sem tudta megakadályozni csapata vereségét.

A Clippers így a legutolsó nyolc meccséből hetet megnyert, és február eleje óta először sikerült 50 százalékosra hoznia teljesítményét (37 győzelem, 37 vereség). A Lakers ezzel szemben nem szerepel túl jól az utóbbi időben, hiszen nekik az utolsó öt találkozót számítva ez volt a negyedik vereségük.

A vendégeknél egyébként nem léphetett pályára Kwame Brown, aki még a Denver ellen szenvedett bokasérülést. Igaz, a Clippersnél pedig Sam Cassell hiányzott hátproblémák miatt, ő valószínűleg már nem lesz harcképes az alapszakasz végéig.

A Washington együttesénél az első negyed végénél megsérült Gilbert Arenas, és bár nem sokkal később visszajött, nem tudta végigjátszani a meccset. A fővárosiak ki is kaptak hazai pályán a Charlotte Bobcats gárdájától.

Ben Wallace ezúttal elkerülte a füttykoncertet, mivel nem lépett pályára a Chicago Bulls színeiben egykori csapata, a Detroit otthonában. Mindenesetre a társak nélküle is megszerezték a győzelmet, Kirk Hinrich 29, Luol Deng 22 pontot dobott.

Újabb hazai meccset bukott el az Orlando, a Magicet a Minnesota után a Toronto is megverte. A Raptors jól dobta a hármasokat, kilenc alkalommal is eredményesek voltak a hárompontos vonalon kívülről.

A Utah legyőzésével szakadt meg a Portland négy mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozata. A Denver sorozatban harmadszor nyert, Carmelo Anthony pedig egymás után negyedszer ért el legalább 30 pontot: ezúttal 31-et szerzett.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 146. JÁTÉKNAP
Los Angeles Clippers-Los Angeles Lakers 90-82
Washington Wizards-Charlotte Bobcats 100-108
Orlando Magic-Toronto Raptors 108-111
Detroit Pistons-Chicago Buls 88-106
New York Knicks-Philadelphia 76ers 90-92
New Jersey Nets-Atlanta Hawks 101-86
Milwaukee Bucks-Boston Celtics 89-98
New Orleans Hornets-Seattle SuperSonics 101-92 – hosszabbítás után
Houston Rockets-Golden State Warriors 99-110
Portland Trail Blazers-Utah Jazz 94-89
Denver Nuggets-Sacramento Kings 120-115
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik