Óriási hajrá és hazai győzelem Pécsett

Vágólapra másolva!
2007.02.02. 20:17
A Mizo-Pécs kosárlabdacsapata az utolsó negyedben elképesztő játékkal 72-56-ra legyőzte a Gambrinus Sika Brno csapatát, így 1-1-re módosította az összesített állást a női Euroliga nyolcaddöntőjében. A hazaiaknál Béres Tímea bizonyult a legeredményesebbnek: 22 pontot dobott, mellé nyolc lepattanót szedett le.
Béres Tímea oroszlánrészt vállalt a sikerből
Béres Tímea oroszlánrészt vállalt a sikerből
Béres Tímea oroszlánrészt vállalt a sikerből
Béres Tímea oroszlánrészt vállalt a sikerből

Miután a pécsiek nagyarányú, 80-47-es vereséget szenvedtek az összecsapás első mérkőzésén Brnóban, össze kellett szedniük magukat, ha a motivált címvédőt ezúttal le szerették volna győzni.

Ennek megfelelően jól is kezdett a pécsi gárda, és agilis játékkal villámgyorsan 11-2-re elmentek a vendégektől.

Sajnos nem tartott sokáig a hazaiak öröme, hiszen Zirkováéknak nem kellett sok idő a felzárkózáshoz, sőt 18-15-re át is vették a vezetést, amelyet sokáig nem is engedtek ki a kezükből.

Iványiék védekezése ekkor szinte teljesen szétesett, így a szerencsének is köszönhető, hogy az első negyed minimális különbséggel zárult.

A második periódusban jobban felpörögtek a csehek, az említett Zirkova tíz pontjával kilencpontos előnnyel zárták az első félidőt. A magyar csapatban Iványi kilenc, a negyed végére egyre aktívabbá váló Vickie Johnson hét pontot dobott az első két játékrészben.

Iványi Dalma ismét mintaszerűen irányított
Iványi Dalma ismét mintaszerűen irányított


A pihenő és a harmadik negyed kezdetét jelző sípszó után már jobban folytatták Rátgéber László tanítványai. Egyre keményebben védekeztek, és ennek, valamint Béres Tímea értékes pontjainak köszönhetően tovább faragtak a hátrányból.

Az utolsó negyedben aztán bekövetkezett az, amire az addig jól játszó brnóiakat látva senki sem számított – legalábbis nem ilyen mértékben!

A vezéregyéniséggé váló Béres és Bujdosó Nóra vezetésével a hazaiak előbb 51-51-nél újra kiegyenlítettek, majd fergeteges hajrával végül tizenhat ponttal legyőzték a vendégcsapatot.

Az utolsó negyedben a hazaiak csak öt (!) pontot engedélyeztek a brünnieknek, míg ők több mint egy húszassal többet szórtak, és teljesen megérdemelten egalizáltál az összesített állást.

Béres végül 22 pontig és nyolc lepattanóig jutott, Iványi tizenkét pontja mellé kilenc gólpasszal szolgálta ki csapattársait.

Az Euroliga Brno-Pécs küzdelem nyolcaddöntőjének összesített állása így 1-1-re módosult, a továbbjutás így csak a harmadik, utolsó mérkőzésen dől el, Brnóban.

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA NYOLCADDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS:

Mizo Pécs – Gambrinus Sika Brno (cseh) 72-56 (18-20, 15-22, 11-9, 28-5)
Pécs: 5000 néző
Mizo Pécs: Béres 22, Bujdosó 14, Iványi, 12, Johnson 11, Vajda 4, Dapo 4, Fegyverneky 3, Edwards 2
Gambrinus Sika Brno: Zirkova 14, Nolan 9, Viteckova 8, Kulichova 7, Machova 6, Vecerova 4, Vesela 4, Kovacova 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik