New Jersey: hatalmas balszerencse

Vágólapra másolva!
2007.01.26. 08:35
Balszerencsés napokat él át a New Jersey Nets csapata. Jason Kiddék az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján Cuttino Mobley hármasa miatt vesztettek Los Angelesben, és ezzel sorozatban a harmadik meccsükön kaptak ki egy pont különbséggel. A másik mérkőzésen megszakadt a Dallas veretlenségi sorozata, Nowitzkiék nyolc sikeres mérkőzés után Chicagóban szenvedtek vereséget.
Jason Kiddet támadja Elton Brand Los Angelesben
Reuters
Jason Kiddet támadja Elton Brand Los Angelesben
Jason Kiddet támadja Elton Brand Los Angelesben
Reuters
Jason Kiddet támadja Elton Brand Los Angelesben

A játéknap első találkozóján a Dallas vendégszerepelt Chicagóban. A texasiak jó formában várták az összecsapást, mivel előző nyolc mérkőzésüket egyaránt megnyerték.

Devin Harris és Thabo Sefolosha ugrik a labdáért Chicagóban
Reuters
Devin Harris és Thabo Sefolosha ugrik a labdáért Chicagóban
A hazai Bulls viszont jobban kezdte a találkozót, az első negyed után több mint kétszer annyi pontot szereztek, mint a vendégek. A második negyedben ugyan magára talált a Mavericks, ám a harmadik játékrész ismét a Chicagóé volt, onnan pedig már nem volt visszaút.

A Dallas sztárját, Dirk Nowitzkit árnyékként követte P. J. Brown, a chicagói játékosnak ráadásul az utolsó negyedben kulcsfontosságú találatai is voltak.

„Van, amikor minden bejön” – értékelt a 12 pontig jutó Brown. – „Ez pedig egy olyan nap volt.”

A Brown által őrzött Nowitzki ugyan eljutott 28 pontig a mérkőzésen, de 22 dobása közül mindössze hét volt sikeres. Nála is rosszabbul dobott a másik kiválóság, Josh Howard, aki négyszer talált a gyűrűbe a húsz kísérletéből.

A Chicagóban Ben Gordon volt a legeredményesebb a 30 pontjával, Luol Deng 21-ig jutott.

„Nagy csalódás ez a vereség, de talán egy ilyen meccs ráébreszt mindenkit: még nem értük el a célunkat” – mondta Nowitzki a mérkőzés után.

Los Angelesben a Clippers és a Nets csapott össze, és az izgalmas találkozó végül a hazai csapat győzelmét hozta. Az első két negyedben a Clippers jobb volt, de a félidő után fordult a kocka, és végül Cuttino Mobley 0,6 másodperccel a vége előtt elengedett hárompontosára volt szükség, hogy meglegyen a hazai győzelem.

Hiába jutott 33 pontig Vince Carter, ő sem tudta megakadályozni, hogy a Nets sorozatban harmadszor kapjon ki egy ponttal: kedd hajnalban a Sacramento ellen Mike Bibby szerezte 10,3 másodperccel a vége előtt a győztes kosarat, majd két nap múlva a Golden State-nél játszó Monta Ellis is a lefújás előtt talált be.

A Clippersben Elton Brand és Corey Maggette egyaránt 18 pontot szerzett, ezzel hozzásegítették csapatukat, hogy december 11. óta először ötvenszázalékos legyen a mérlege (21 győzelem, 21 vereség).

NBA, ALAPSZAKASZ, 84. JÁTÉKNAP
Chicago Bulls-Dallas Mavericks 96-85
Los Angeles Clippers-New Jersey Nets 102-101
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik