Kobe Bryant tizenhat perc után tért magához

Vágólapra másolva!
2007.01.05. 09:59
Hosszabbítás után nyert a Sacramento otthonában a Los Angeles Lakers csapata az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 63. játéknapján. A Dallas Mavericks csapata sorozatban a tizenkettedik sikerét aratta az Indiana ellen, míg a Detroit könnyedén nyert a New Orleans Hornets otthonában. Kobe Bryant nagyszerű teljesítményének köszönheti hosszabbításos sikerét a Los Angeles Lakers csapata a Sacramento elleni kaliforniai-rangadón.
Ezúttal nem Dirk Nowitzki volt a Dallas legjobbja
Reuters
Ezúttal nem Dirk Nowitzki volt a Dallas legjobbja
Ezúttal nem Dirk Nowitzki volt a Dallas legjobbja
Reuters
Ezúttal nem Dirk Nowitzki volt a Dallas legjobbja

Bryant nem csak negyvenkét pontjával emelkedett ki a mezőnyből, hanem azzal is, hogy egy lélektanilag elég nehéz helyzetből állt fel, ugyanis az első tizenhat percben egyetlen egyszer sem talált a gyűrűbe.

A kiváló hátvédnek emellett egyetlen gólpassz hiányzott a tripla-dupla megszerzéséhez, mert pontjai mellett leszedett tíz lepattanót és adott kilenc gólpasszt is.

A rendes játékidő egyébként úgy zárult 117-117-es döntetlennel, hogy a Lakers mondhatni elszórakozta a harmadik negyedben a huszonegy pontos előnyét.

A hosszabbítás elején Bryant szerzett egy duplát, majd Smush Parker is megtette ugyanezt, így a Los Angeles négy pontos előnyre tett szert. Az aranysárga-lilák a végéig megtartották a vezetést, igaz 122-119-es állásnál Williamson zsákolása után egy pontra még egyszer felzárkóztak a hazaiak.

Érdekes, hogy a negyvenkét pontos Bryant mellett kiemelkedő teljesítményt nyújtott a sacramentói Mike Bibby is, aki harmincnyolcig jutott, tehát mondhatni a két játékos közötti négy pont volt a különbség a két csapat között.

Jason Terry  (felöl) harcol a labdáért
Jason Terry (felöl) harcol a labdáért

Sorozatban tizenkettedik mérkőzését is megnyerte a Dallas Mavericks csapata, amelyben ezúttal nem a gárda legnagyobb sztárja volt a legeredményesebb, hanem Josh Howard, aki huszonöt pontot és tizenegy lepattanót szerzett.

Azonban mindenképpen említést érdemel még Devin Harris neve is, aki huszonnégy pontot jegyzett a találkozón, ami azonban ennél fontosabb: ebből tizenhármat az utolsó negyedben, amely előtt még a Pacers vezetett egy ponttal.

Huszonnégy pontos sikert aratott a Detroit csapata, amelyet a Hornets látott ezúttal vendégül. A Pistons már szinte az első játékrészben eldöntötte a mérkőzést, ugyanis a nagyszünetben már 58-32-re vezetett.

A detroitiaknak nélkülözniük kellett klasszis irányítójukat Chauncey Billupsot, aki vádlisérülés miatt nem léphetett parkettre. A nagyszerű játékos távollétében a vendégek legjobbja ezúttal Richard Hamilton volt, aki huszonhét pontig jutott.

NBA, alapszakasz

63. játéknap
New Orleans Hornets Detroit Pistons 68-92
Dallas Mavericks Indiana Pacers 100-91
Sacramento Kings Los Angeles Lakers 128-132

Kobe Bryant 81 pontja a Torontónak

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik