Sorozatban negyedszer nyert a Cleveland és a Sacramento

Vágólapra másolva!
2006.11.16. 10:58
Némi meglepetésre hosszabbítás után nyert a Keleti-főcsoport sereghajtója, a Charlotte Bobcats a San Antonio Spurs otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságának tizenhatodik játéknapján. Kenyon Martin megsérült.
LeBron James ismét fantasztikus volt
Reuters
LeBron James ismét fantasztikus volt
LeBron James ismét fantasztikus volt
Reuters
LeBron James ismét fantasztikus volt

A Charlotte a második negyedbeli jó szereplésének köszönhetően a rendes játékidő leteltével 83-83-as döntetlenre hozta a mérkőzést, majd kisebb meglepetésre a ráadásban 12-9-re diadalmaskodott.

A mérkőzés hőse Adam Morrison huszonhét pontjával a vendégek legeredményesebb játékosa volt.
„Fantasztikus győzelem volt – mondta a huszonkét éves játékos. –az ilyen mérkőzéseket eddig elvesztettük, és nagyszerű érzés, hogy ezúttal mi nyertünk.”

Morrisonnak egyébként ez az első éve a ligában, és az előző mérkőzésen a New Orleans Hornets elen huszonegy pontot szerzett.

A Spurs legeredményesebb játékosa Tony Parker volt huszonöt ponttal, de Tim Duncan is csak eggyel maradt le mögötte, azonban a center tizenhárom lepattanót is összeszedett.

Hiába dobott harmincnégy pontot a Carmelo Anthony, amivel a játéknap legeredményesebb játékosa volt, a Denver mégis vereséget szenvedett az Orlando Magic Otthonában.

A denveriek számára nem ez volt az egyetlen rossz hír, hiszen kiderült, hogy Kenyon Martin, a csapat egyik meghatározó játékosa szezon nagy részét kihagyja, ugyanis szerdán megműtötték a jobb térdét.

Sorozatban negyedik sikerét aratta a Cleveland Cavaliers, és a Sacramento Kings is. Az előbbinél szokás szerint LeBron James volt a legjobb a maga harminckét pontjával, míg a kaliforniai gárdából szintén ennyivel volt a mezőny legeredményesebb játékosa Mike Bibby, aki egyébként emellett tíz gólpasszt is adott.

Jamesről a Portland edzője, Nate McMillan a következőket mondta:
„Nagyszerűen játszott, és minden sikerült neki az első félidőben, és ugyanezt nyújtota a másodikban is. Szinte egyedül győzött le minket”

A Kings elleni vereség egyébként sorozatban az ötödik elvesztett meccse volt a Memphis Grizzliesnek.

NBA, alapszakasz

16. játéknap
Cleveland Cavaliers Portland Trail Blazers 100-87
Orlando Magic Denver Nuggets 108-99
Boston Celtics Indiana Pacers 114-88
New Jersey Nets Milwaukee Bucks 100-87
New York Knicks Washington Wizards 102-82
Detroit Pistons New Orleans Hornets 99-100
San Antonio Spurs Charlotte Bobcats 92-95 - hosszabbítás után
Sacramento Kings Memphis Grizzlies 115-111
Seattle SuperSoncics Philadelphia 76ers 90-96
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik