Első fokon kizárták a Vadkakasokat az NB I-ből

KEMENCZKY ZOLTÁNKEMENCZKY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2006.08.09. 11:39
Címkék
Tartozásai és a pénzügyi garanciák hiánya miatt nem adott rajtengedélyt a Debreceni Vadkakasok együttesének a férfi kosárlabda-élvonalban a hivatásos alszövetség (liga). Az NB I/B-ben szereplő debreceni csapattal ugyanez a helyzet. A határozat nem jogerős, a hajdúságiak nyolc napon belül fellebbezhetnek.
Rajko Toroman edző folytatná a munkát Debrecenben, ha lesz csapata?
Rajko Toroman edző folytatná a munkát Debrecenben, ha lesz csapata?
Rajko Toroman edző folytatná a munkát Debrecenben, ha lesz csapata?
Rajko Toroman edző folytatná a munkát Debrecenben, ha lesz csapata?

AZ ÜGYVEZETŐ SZERINT NEM ANNYIVAL TARTOZNAK, AMENNYIRŐL A LIGA TUD

Természetesen amint kézhez kaptuk a határozatot, fellebbezünk ellene – mondta a Nemzeti Sportnak Vasas László, a Debrecen ügyvezetője. Hozzátette: mivel a liga egyelőre telefonon sem volt hajlandó tájékoztatni őket a döntés indokairól, érdemben nem tud többet mondani.
Kérdésünkre ugyanakkor közölte: egyrészt a játékostartozások nagy része rendeződött, másrészt azok az összegek, amelyeket egyes játékosok és a menedzsereik bejelentettek a ligának, nem felelnek meg a valóságnak.
Vasas kijelentette: a nevezési díjat valóban nem fizette be a Debrecen.
"Írásban kértük a Magyar Kosárlabda-szövetség főtitkárát, Bodrogvári Ivánt, hogy az MKOSZ adja meg azt a számlaszámot, ahová a nevezési díjat utalnunk kellene. Mivel erre egyáltalán nem reagáltak, egyelőre nem fizettünk."
Az ügyvezető végezetül hangsúlyozta a kért APEH-igazolásokat és minden egyéb iratot elküldtek a ligának, így kizárólag a nevezési díjjal és a tartozásokkal kapcsolatban merülhet fel probléma.
Első fokon kizárták a Debreceni Vadkakasok gárdáját a férfi kosárlabda NB I-ből – értesült lapunk. A férfiliga versenybírósága tegnap postázta a határozatot az érintett klubnak, amely így a hivatalos értesítést még nem kaphatta meg.

A kizárás tényéhez ugyanakkor nem fér kétség, Rózsás Gábor, a liga ügyvezetője ugyanis telefonon megerősítette a Nemzeti Sport információját.

A sportvezető elmondta: a Debrecennek a nevezés után már kétszer küldött hiánypótlásra felszólítást az alszövetség, ennek azonban nem volt eredménye.

A versenybíróság ezt követően határozott úgy, hogy első fokon nem ad rajtengedélyt az NB I/A-s és NB I/B-s csapatot is működtető Debreceni Városi-Egyetemi Kosárlabda Rt.-nek.

A gazdasági társaság egyebek mellett tartozásokat halmozott fel a játékosokkal és a ligával szemben, nem tudta bemutatni a az adóhivatal igazolását, illetve az éves kölségvetésének ötven százalékáról szóló fedezeti igazolást, továbbá a liga gazdasági-pénzügyi jellegű kérdéseire nem adott kielégítő választ.

A határozat ellen a kézhezvételtől számított nyolc napon belül lehet fellebbezni, a beadványt a liga intézőbizottsága bírálja el Fülöp Tibor ligaelnök vezetésével. Az intézőbizottság határozata már jogerős lesz.

"Őszintén reméljük, hogy másodfokon a Debrecen teljesíti az indulási feltételeket, hiszen ez általában így szokott lenni az ilyen esetekben" – fogalmazott Rózsás Gábor.

A Debreceni Vadkakasok együttese az ötödik helyet szerezte meg a 2005-2006-os bajnokságban, a Magyar Kupában harmadik lett, míg nemzetközi színtéren a Challenge-kupában indult, s a negyeddöntőig jutott.

A tavalyi évben a bajnokságban sokkal jobb idényt zárt a gárda, hiszen bejutott a fináléba, és csak az ötödik mérkőzésen adta meg magát az Atomerőműnek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik