Kemény lecke puha labdával

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2006.01.28. 02:26
Címkék
Hiába nyerte meg 88–73-ra a Debreceni Vadkakasok együttese a negyeddöntő első mérkőzését a finn Lappeenrannan NMKY ellen a Főnix-csarnokban, a visszavágón az északiak 94–71-re győztek, így ők jutottak a sorozat elődöntőjébe, s játszanak a finálé jogáért az ukrán Himik Juzsnijjal.
Rajko Toroman szerint nagy lehetôséget szalasztottak el
Rajko Toroman szerint nagy lehetôséget szalasztottak el
Rajko Toroman szerint nagy lehetôséget szalasztottak el
Rajko Toroman szerint nagy lehetôséget szalasztottak el
Rajko Toroman szerint nagy lehetôséget szalasztottak el
Rajko Toroman szerint nagy lehetôséget szalasztottak el
A kiesés mellett duplán fájt a debrecenieknek, hogy a finnek a pályán kívül sem bizonyultak szívélyes vendéglátóknak. Otthon a magyarok különbuszokkal, térítésmentesen utaztatták az északiak 170 szurkolóját is, nem beszélve a Lappeenranta hivatalos küldöttségének tagjairól, akik viszont hazatérve minden általuk plusznak tartott költséget kifizettettek a debreceniekkel.

Persze a vendéglátás miatt nem dohognának az egyetlen magyar kupainduló tagjai, ha a pályán képesek lettek volna megtartani az itthon tízpontos hátrányból épített 15 pontos előnyt.

„Pályafutásom során nem emlékszem még egy olyan mérkőzésre, amelyen az egyik csapat ennyire jó, a másik ennyire rossz százalékkal dobta volna a hárompontosokat” – mondta Rajko Toroman, a magyar csapat szerb szakvezetője. – Nem is értem, miként lehetett hu-szonnégy hárompontos dobásunkat elhibázni, miközben egyre frusztráltabbá tett bennünket, hogy a finnek dobásai után a labda rendre behullott a gyűrűnkbe. Ha ehhez még hozzáveszem, hogy a lepattanókat is jobban szedték a hazaiak, és rengetegszer eladtuk a labdát, nem születhetett más eredmény.”

Edzője szavait erősítette meg a lábfejsérülése miatt a cserepadról beálló Sejo Bukva is, aki a katasztrofális első félidő és a harmadik negyed után meglévő mínusz 28 pontos különbség ellenére egy perc 44 másodperccel a vége előtt továbbjutásra, mínusz 14-re hozta vissza csapatát.

„Az első félidőben pontatlanul dobtunk, pedig megvoltak a helyzeteink – mondta a veterán bosnyák center. – Nem akarok magyarázkodni, de számunkra ismeretlen márkájú labdával játszottunk, amely puhább volt a megszokottnál. Ráadásul a finnek remekül dobtak, így nagyon megléptek tőlünk. Kár a kiesésért, nagy lehetőséget szalasztottunk el.”

Valóban, hiszen továbbjutás esetén a Vadkakasok legközelebb egy rangosabb sorozatban, az Európa-kupában indulhatott volna. Az összecsapás végén a már említett Bukva-büntetők után ugyan feléledt az esély, de Terry Williams eladta a labdát, névrokona, a finn mezben játszó Matthew Williams újabb triplát dobott, így maradtak a szabálytalanságok, amelyekből az utolsót, Wayne Powellét sportszerűtlen hibának ítélték a bírók.

„Az elején az orosz Mihajlov legalább hét esetben segítette a finneket, de az említett szituációban Powell rosszul döntött, sportszerűtlen hibaként is meg lehetett ítélni a helyzetet. Nem a bírók miatt estünk ki, hanem az első játékrész katasztrofális teljesítménye miatt. Csalódott vagyok, csakúgy, mint a játékosaim, nehéz lesz ilyen lelkiállapotban felkészülni a vasárnapi, Kecskemét elleni rangadóra” – tette hozzá Rajko Toroman.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik