Jön a javítóvizsgák időszaka

MIHÁLYI ANDRÁS jelenti JaworznóbólMIHÁLYI ANDRÁS jelenti Jaworznóból
Vágólapra másolva!
2005.08.07. 00:45
Címkék
Hagara Zsuzsanna, az új csapatkapitány bízik a sikeres szereplésben
Hagara Zsuzsanna, az új csapatkapitány bízik a sikeres szereplésben
Hagara Zsuzsanna, az új csapatkapitány bízik a sikeres szereplésben
Hagara Zsuzsanna, az új csapatkapitány bízik a sikeres szereplésben
Hagara Zsuzsanna, az új csapatkapitány bízik a sikeres szereplésben
Hagara Zsuzsanna, az új csapatkapitány bízik a sikeres szereplésben
- Van hiányérzete? Ugyanis akár a felkészülésre, akár a játékoskeretre gondolunk - valljuk meg -, a női válogatott helyzete és megbecsülése továbbra is messze van az ideálistól.
- Nincs - felelte Sterbenz Tamás, a felnőtt női válogatott szövetségi kapitánya az Európa-bajnoki pótselejtező első körének vasárnapi, lengyelországi nyitánya előtt. - Volt két hét idilli felkészülésünk a Tátrában, utána a budapesti folytatás tanulságokat hozott a tekintetben, hova szabad edzőtábort szervezni még így, a nehéz anyagi lehetőségek között is. A ráhangolás folyamán javuló játékot mutattunk, de ugyanolyan szakmai értéke van a lengyelek elleni, jól sikerült meccsnek, mint az első néhány mérkőzés kevés dobott pontjának. A játékosok azt a munkát elvégezték, amelyet el kellett, bár érződik rajtuk, hogy a sok újdonságból adódóan még nem szoktak össze. Komolyan mondom, ahogy elkezdtük a tréningezést, nem foglalkoztunk azokkal, akik valamilyen okokból hiányoznak. Amikor vége lesz a sorozatnak, ezekkel a játékosokkal is le fogok ülni, és akkor döntjük el, mennyire voltak megalapozottak a hiányzások, és hogy fogunk-e még együtt dolgozni.

- Túl sokat sajnos nem kellett gondolkodnia, mielőtt kijelölte a mostani tizenkettes keretet, mivel mindössze egy játékost volt kénytelen otthon hagyni…
- Igazából kettőt, mert Kovács Krisztina a sérülése miatt nem tudott játszani a hét előkészületi mérkő-zésen, Németh Bernadett pedig taktikai okokból maradt ki. Az Englert Orsolya, Fegyverneky Zsófia, Török Szilvia hármas fogja megoldani az egyes posztot, amíg Iványi Dalma nem lesz velünk.

- Többet várt ennél, amikor tavaly elfogadta a felkérést a szövetségi kapitányi posztra?
- A játékosoktól nem, és a szövetség is tisztességes felkészülést garantált, ha azt nézzük, hogy az év elején még kommünikét kellett kiadnia a válogatottak versenyeztetése érdekében. A stábom is most tanul bele a feladatába, jövőre biztosan összefogottabb lesz a közös munka.

- Ôszintén mondja meg, van esélyünk bekerülni a törökországi Európa-bajnokság tizenkettes mezőnyébe?
- Szeretnénk ott lenni, de a fő cél az, hogy a 2007-es kontinensviadalra egyenes ágon jussunk ki, és az a csapat, amelyik most alakul, évekig Európa élmezőnyében legyen, valamint, hogy kivívja az olimpiai szereplés jogát. A gyenge játékot azonban nem fogjuk homályos, hosszú távú célokkal elmismásolni, az eltervezett stratégia lényege nem ez, hanem, hogy két-három éven belül legyen erős női válogatott, így jövőre biztosan lesznek új, fiatal játékosok a keretben. Ami a jelenlegi állományt illeti: a lengyelekét most erősebbnek tartom a csoportbeli ellenfelek közül a miénknél, de bravúros játékkal őket is meg lehet verni.

- Ahogy az ki is derült éppen egy hete… Lehetünk optimisták a legnagyobb vetélytárs lorienti legyőzése után?
- A csapat hangulatának és önbizalmának jót tett, hogy ott jól játszott, ez olyan vizsgamérkőzés volt, amelyen élesben gyakorolhattunk. Ám nekünk még annál is jobban kell játszanunk, mint múlt vasárnap, mert a lengyelek hazai környezetben bizonyára lényegesen többet nyújtanak majd. Taktikailag mindenesetre néhány újítást hozzátettünk azóta a játékunkhoz.

A KERET
Irányítók: Englert Orsolya, Fegyverneky Zsófia, Török Szilvia. Hátvédek: Hagara Zsuzsanna, Szakács Ildikó. Bedobók: Károlyi Andrea, Czukor Tünde. Erőcsatárok: Cserny Réka, Papp Krisztina, Horváth Zsuzsa. Centerek: Ujhelyi Petra, Horváth Zsófia

A PROGRAM
Augusztus 7., vasárnap, Jaworzno: Lengyelország-Magyarország, 15.20
Augusztus 10., szerda, Miskolc: Magyarország-Finnország, 20.00
Augusztus 16., kedd, Sopron: Magyarország-Lengyelország, 17.00
Augusztus 19., péntek, Kotka: Finnország-Magyarország, 19.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik