Ászok: nem átjáróház!

BOTÁR LÁSZLÓBOTÁR LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2005.06.19. 21:38
Címkék
Sopron első számú férfi kosárlabdacsapata éppen felszállóágban van! A Sterbenz László irányította társaság mindössze egyetlen vereséget szenvedve, imponáló magabiztossággal nyerte meg az NB I B-t, s jutott vissza a legmagasabb osztályba.
Az élvonal követelményeinek megfelelni azonban nyilván nemcsak szakmailag sokkal nehezebb, hanem anyagilag is jóval megterhelőbb a vezetőség számára. Bokor Ákossal, a sörgyári klub ügyvezetőjével az A-csoportos tervekről, elképzelésekről beszélgettünk.- Kezdjük a legfontosabbal: több pénz lesz a csapatra, mint két éve volt?- Abszolút értéket tekintve nagyjából ugyanannyi, a következő évadban mégis jóval többet tudunk az A-csoportos csapatra fordítani. A következő idényben, az akkori állapotokkal ellentétben, nem mi tartjuk fent az NB I B-s együttest, ám szakmai együttműködést tervezünk vele.- Fiatal tehetségekben nincs is hiány, hiszen az országos juniorbajnokságban második lett a soproni együttes.- Így van! Két, csaknem kétszáztíz centis fiatal bontogatta a szárnyait, s a mezőnyposztokon is igen tehetséges fiatalok vannak a városban, nekik az előrelépéshez mindenképpen felnőttszinten kellene már játszaniuk. - Sopronban az utóbbi években gond volt a légiósok kiválasztásával. Most milyen koncepcióban gondolkodnak e tekintetben?
- Mindenképpen szükség van erősítésre! A következő évadra biztos kerettag Palotai Péter, Körtélyesi Gergely, Boldizsár Ferenc és Csaplár-Nagy Arnold és az országos juniordöntő legjobb játékosának választott Vesztergom Zsolt. Ami a légiósokat illeti, a szakvezetéssel együtt úgy gondoljuk, nélkülözhetetlen egy, az egyes és a kettes poszton is jó játékra képes külföldi, valamint egy, a négyes és az ötös poszton is használható, erős, a palánk alatti harcban fizikálisan is versenyképes játékos, és egy erőcsatár, aki távolról is veszélyes! A külföldi kosarasok kiválasztásában nem kapkodunk, nem szeretnénk, ha "átjáróház" lenne a klub.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik