Egyenlített az Alba

KÁLDOR ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.05.22. 00:45
Címkék
Az első összecsapáshoz képest egyik edző sem változtatott a kezdő ötösön, vagyis ugyanaz az 5-5 kosaras futott ki a pályára, aki Debrecenben. Az Albacomp látszott az első percekben frissebbnek, közel három perc elteltével 6-0-s hazai előnynél unta meg Horváth Imre játékosai tanácstalan játékát.
Aztán, hogy fokozódjon a hangulat, Lee összeakaszkodott Behrrel, az amerikai láthatóan ellökte a kék-fehér bedobót, aki a parkettán landolt. Király játékvezető pedig meglepetésre mindkettőjüket egy-egy személyivel büntette…

A debreceniek közelről és távolról egyaránt rendkívül pontatlanul dobtak, első találatukat Anzulovic, az 5. percben szerezte, majd Lee elkezdett a játékkal törődni, ennek zsinórban két tripla lett az eredménye. A másik oldalon Younger és Spivey gyűjtögette szorgosan a pontokat. Aránylag biztos előnnyel zárta a fehérvári gárda a játékrészt, bár ehhez nyilván hozzájárult a vendégcsapat több játékosának a szokottnál tompább produkciója. A 11. percben lépett először pályára Toya, az első csata legeredményesebbje.

Továbbra is az egyenlítésért küzdő Vadkakasok tűntek zavartabbnak, bizonyítja ezt Szendrei összeakaszkodása Góbival - hát persze, hogy rögvest a kispadra vezényelte őt Horváth mester. Toya ugyan faragott valamicskét a hátrányon, öt perc alatt kilenc pontot kapart össze, ám a többiek Lee-t kivéve még mindig csak 2-3 egységnél jártak, a nagyszünet előtt két perccel. Az Albában Spivey és Góbi szárnyalt, az amerikai húsz perc alatt 21 IBM-pontot gyűjtött, ezzel Youngerrel karöltve, toronymagasan a mezőny legjobb játékosának bizonyult. Trummer beállításával felpörögnek ugyan a hajdúságiak a harmadik játékrész elején, de két perc alatt az Albacomp 7-0-s sorozatot produkált, így ismét visszaállt a 11 pontos különbség.

Spivey remekelt a hazaiaknál
Spivey remekelt a hazaiaknál
Spivey remekelt a hazaiaknál
Úgy látszik, ez kissé elbizakodottá tette a kék-fehéreket, mert több eladott labda, valamint Lee és Trummer csont nélküli triplája pillanatok alatt felhozta a Vadkakasokat (61-50). Más kérdés, hogy Farkas Sándor időkérése helyre tette a hazaiakat, mert nem engedték tízen belülre ellenfelüket, akik ennek ellenére megnyerték ezt a negyedet, igaz, csak egy egységgel.

A befejező tíz perc Anzulovic hármasával kezdődött. A 33. percre elérték a csapatok azt a kosármennyiséget, amelyet Debrecenben negyven perc alatt dobtak összesen. A vendégek továbbra is triplákkal operáltak, ám ezek sem lendítették előre szekerüket, tartott a Fehérvári fór, sőt az utolsó percre ez a szurkolók legnagyobb örömére húszra dagadt (86-66). Pedig már a hazai cseresor volt a pályán, hiszen a fejekben már a folytatás járt. Zúgott az albás szurkolósereg, felállva ünnepelt, legalább annyira, mintha az egész csatát megnyerte volna a hazai együttes, pedig csak egy ütközeten voltak túl…

Mi történt önnel a mérkőzés 25. percében?
Góbi Henrik, az Albacomp centere:

Dobás közben rúgást kaptam a sípcsontomra, ez felugrás közben eléggé fájt, ezért maradtam végig a kispadon. Bízom benne, hogy kedden újra ott lehetek Debrecenben.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

Miért voltak dekoncentráltak?
Horváth Imre, a Debrecen vezetőedzője:

Valóban így igaz, csupán a második félidőben voltak olyan periódusok, amikor a saját játékunkat tudtuk játszani. Nagyon bízom benne, hogy a folytatásban már igazi arcunkat mutatjuk meg.

Az NSO ajánlja:

Tabella, fordulóról fordulóra
Adatbank

MAGYAR KUPA
A JÁTÉKVEZETÔK

Bajnoki múlt:
Férfi NB I, 2003-2004
Férfi bajnokcsapatok, 1933-

Kosárlabda-lexikon

Kosárlabda-fórumaink
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik