Megállítható-e a pécsi gyors?

BOTÁR LÁSZLÓBOTÁR LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2005.05.20. 21:27
Címkék
Nem remekelt, igaz, túl sokat nem is vállalt Pécsett a finálé első mérkőzésén az alapszakasz legértékesebb játékosa, a cseh Lucie Blahusková, az MKB-Euroleasing Sopron erőcsatára. Bár a kezdő ötösben küldte őt pályára Natália Hejková edző, és 31 percet játszatta, öt eladott labda mellett csupán hat pontig jutott, de az is érdekes, hogy a mérkőzés folyamán mindössze háromszor kísérletezett rádobással a mezőnyből.
A kitűnő kosarashölgy szerint csapata nagy esélyt szalasztott el, ellenben reméli, Sopronban sikerül egyenlíteni a ma délután öt órakor kezdődő találkozón.

- Hogy látta, milyen volt belülről a pécsi meccs? - kérdeztük a legutóbbi Európa-bajnokság legjobb dobóját.
- Nagy esélyt szalasztottunk el, hiszen a pécsiek nem játszottak jól, nem dobtak jól saját pályájukon, így elkaphattuk volna őket. Megítélésem szerint azért vesztettünk, mert a harmadik negyed második felében volt egy olyan periódus, amikor ellenfelünk több lepattanót is megszerzett a mi palánkunk alatt. Az addig szoros mérkőzésen ezután kicsit ellépett tőlünk, és azután már csak felzárkózni tudtunk, fordítani nem.

Pécsett Blahusková visszafogottsága ellenére is tartotta a lépést az MKB (Fotó: Czagány Balázs)
Pécsett Blahusková visszafogottsága ellenére is tartotta a lépést az MKB (Fotó: Czagány Balázs)
Pécsett Blahusková visszafogottsága ellenére is tartotta a lépést az MKB (Fotó: Czagány Balázs)
- A saját játékáról mi a véleménye? Kívülről elég passzívnak tűnt…
- Most mások érték el a pontokat! Amikor lehetőségem volt, akkor megpróbáltam kosarat szerezni, de tény, erre jóval kevesebb módom volt, mint korábban. Mégis úgy érzem, nem ezen múlott a vereségünk, hanem azon, amit már az előbb kifejtettem.

- Mit vár a döntő második összecsapásától?
- Nagy előny, hogy itthon játszunk. Ahogy Pécsett is mindent megtettünk a sikerért, úgy itthon is így lesz, és bízom benne, hogy a soproni közönség sokat segít majd. Ha nem lesznek olyan rövidzárlatok, kihagyások a játékunkban, mint amiről beszéltem az első meccs kapcsán, hanem folyamatosan, végig, negyven percen keresztül tudunk koncentrálni, megfoszthatjuk a pécsi együttest bajnoki veretlenségétől.

A döntőhöz kapcsolódó hír, hogy Koraljka Hlede, a MiZo-Pécsi VSK csütörtökön megsérült hátvédje a pénteki pihenő után megpróbálkozik a bemelegítéssel a szombati találkozón. Információink szerint nem elszakadtak, hanem csak meghúzódtak a bokaszalagjai.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a női bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik