A paprikás pirosak mennybemenetele

SAHIN TÓTH RÓBERTSAHIN TÓTH RÓBERT
Vágólapra másolva!
2005.05.16. 21:36
Címkék
Ötödik mérkőzés
UNIVER KSE - PVSK-PÉCS EXPO 100-74
(30-18, 19-20, 25-20, 26-16)
Kecskemét, 1600 néző. V: Szabó Gy., Bognár
KECSKEMÉT: BOROS 15/6, BRADFORD 29/15, Celej 9/3, McClendon 9, LAPOV 14/6. Cs: HORVÁTH CS. 12, Horváth Á. 7/3, Fodor G., Mérész T. 3/3, Dohány 2. Edző: Meszlényi Róbert
PÉCS: Fodor M. 5, Richardson 10/3, Jovanovics 16/9, Horváth Z. 6, Ivkovics 19. Cs: Orosz 7, Csirke 5/3, Lakatos P. 6, Kovács B., Buzogány. Edző: Fodor Péter
Az eredmény alakulása. 2. p.: 7-2. 9. p.: 28-16. 13. p.: 37-19. 19. p.: 44-33. 22. p.: 51-42. 29. p.: 66-56. 32. p.: 78-58. 39. p.: 95-72
Kipontozódott: Celej (33. p.), Fodor M. (33. p.)

A három nyert mérkőzésig tartó párharc végeredménye: 3-2 az Univer javára

Szerény becslések szerint négy-ötezres csarnokot is megtöltött volna az Univer vasárnap. Fájdalom, Kecske- méten egyelőre nincs mód ennyi szurkoló elhelyezésére, így viszont a szép emlékű Körmendet, netán Szolnokot idézte a légkör, amennyiben egy órával (!) a kezdés előtt csaknem csordultig telt a csarnok. Ha már itt tartunk, minden adva volt a kecskeméti gálához: a szurkolók nagy része eleget tett az óhajnak és piros pólóban vagy ingben jelent meg az eseményen.

Jellemzô kép vasárnapról: Horváth Ákost csak nézik a pécsiek, akik mintha eleve lemondtak volna a diadalról (Fotó: Farkas József)
Jellemzô kép vasárnapról: Horváth Ákost csak nézik a pécsiek, akik mintha eleve lemondtak volna a diadalról (Fotó: Farkas József)
Jellemzô kép vasárnapról: Horváth Ákost csak nézik a pécsiek, akik mintha eleve lemondtak volna a diadalról (Fotó: Farkas József)
Hamar kiderült, a maga módján a Pécs is partner az ünnepben, hiszen bár küzdött, hajtott derekasan, az igazi átütőerő ezúttal hiányzott Fodor Péter alakulatából. Gyorsan tegyük hozzá, a vasárnapihoz hasonló, szédületes teljesítményhez legfeljebb asszisztálni lehet, alighanem igazuk volt azoknak a hazai szurkolóknak, akik a meccs után azt hangoztatták, ezzel a teljesítménnyel mindenkit legyőzött volna a város legújabb sikercsapata.

A részeredmények hűen tükrözik a hazai száguldást: két perc után öt, az első negyed végén 12, újabb három minutum elteltével pedig már 18 ponttal tartott előbbre a Meszlényi-csapat. Ezen a napon alig-alig hibáztak a kecskemétiek - rögtön a nyitó szakaszban öt tripla landolt a pécsi kosárban -, miközben odaát még a büntetők értékesítése is gondot okozott (19/28).

Fodor újabb sérülése

Fodor Gergely méltán pályázhatna az Év legbalszerencsésebb kosarasa címre: a többhónapos kihagyással járó belsô térdszalagszakadás után ezúttal a csípôje és a keze sérült meg. A hazaiak hatosa a 14. percben, egy szerelési kísérlet következtében terült el a parketten, és nemsokára kiderült, csípôzúzódás a diagnózis, a bal kézfejét pedig be kellett gipszelni. „Bevérzett a csípôm, még szerencse, hogy a belsô szervek nem sérültek” – mondta Fodor, aki azért bízik benne, pályára léphet korábbi együttese, az ASE elleni elôdöntôben.
"Fantasztikusan játszottunk, élveztem a meccs minden pillanatát - jegyezte meg a derbit követően a legtöbb vállvere- getést kapó kosaras, Cory Bradford, aki 31 perc alatt 29 pontot (6/9 a mezőnyből, 12/12 a büntetővonalról) vésetett fel a lőlapjára. - Remek párharcot vívtunk a Péccsel, amely szépen tartotta magát, ám a legfontosabb mecscsen egyér- telműen mi voltunk a jobbak. Az elődöntő? Az Atomerőmű hozzánk hasonlóan játssza a kosárlabdát, úgyhogy bizonyosan látványos csaták előtt állunk."

Nem érezte úgy, hogy vasárnap elégedett csapat volt a PVSK?
Fodor Péter: - Nem hiszem, hogy erről lenne szó. Egyszerűen nem játszottunk jól. A meccstől függetlenül büszke vagyok a fiúkra, már csak azért is, hogy csak az ötödik meccsen adták meg magukat.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik