Fodorék: most Márton és az apa örülhetett

HORVÁTH LÁSZLÓHORVÁTH LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2005.05.14. 00:26
Címkék
Negyeddöntő, negyedik mérkőzés
PVSK-PÉCS EXPO - UNIVER KSE 79-69
(15-19, 19-17, 18-13, 27-20)
Pécs, 2000 néző. V: dr. Vígh, Földházi
PÉCS: FODOR M. 12/3, RICHARDSON 16/3, JOVANOVICS 13/6, HORVÁTH Z. 10, Ivkovics 11. Cs: Lakatos 5/3, Orosz 4, Csirke 8/3. Edző: Fodor Péter
KECSKEMÉT: Boros 3, Bradford 24/12, Celej 11/3, McClendon 6, Lapov 8/6. Cs: Horváth Á. 13/3, Horváth Cs., Fodor G. 4. Edző: Meszlényi Róbert
Az eredmény alakulása. 3. p.: 8-4. 8. p.: 8-15. 9. p.: 10-18. 16. p.: 24-24. 18. p.: 26-32. 27. p.: 50-41. 35. p.: 62-55
Kipontozódott: Boros (40. p.)
Kiállítva: Lakatos (36. p.)

A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2-2

Bradford már a tizedik másodpercben kosarat dobott, és a vállalkozókedve később sem lanyhult, amit az is jelzett, hogy csapata első hat pontját ő szerezte, de nem csak az amerikai hátvéd játszott jól a vendégeknél: a kecskemétiek az első negyedben 11-0-s sorozatot produkáltak, amivel fordítottak. A percekig tartó pécsi kosáriszonynak Richardson volt az egyik oka, a gólgyáros idegenlégiós egészen a 18. percig nem talált a gyűrűbe, ezért le is cserélték.

Az Univernél McClendon volt halovány, ez is belejátszott abba, hogy kiegyenlített a PVSK-Pécs Expo. Richardson kosárcsendje ugyan megtört a nagyszünet előtt, amikor a palánk alól megszerezte első két pontját, mégis minimális különbséggel a látogató zárta előnnyel az első félidőt.

14-esek párharca: az idény felfedezettje, Horváth Zoltán (fehér mezben) bizony elhalványította McClendont (Fotó: Laufer László)
14-esek párharca: az idény felfedezettje, Horváth Zoltán (fehér mezben) bizony elhalványította McClendont (Fotó: Laufer László)
14-esek párharca: az idény felfedezettje, Horváth Zoltán (fehér mezben) bizony elhalványította McClendont (Fotó: Laufer László)
Jól mozgatta a baranyai gárdát a fordulás után Fodor Márton, emellett ponterősnek is bizonyult, nem véletlenül kért időt 46-39-es állásnál Meszlényi Róbert: érezte, hogy az övéi számára nem a legjobban alakul a mérkőzés. Bradfordék játékán érezni lehetett, hogy abban bíznak, a sorsdöntő ötödik mérkőzés úgyis náluk lesz, a túlzott nyugodtságuk pedig kilenc pontos pécsi előnyt eredményezett, és már csak bő egy negyed volt vissza. A vendégek edzője Fodor Gergely beállításával próbálta menteni a menthetőt, ám ő sem bizonyult nyerőembernek.

Kevés kosár esett, ellenben egyre több hiba akadt itt is, ott is, ezt az eladott labdák is bizonyították. Gyűltek a személyi hibák is, a negyedikig először Celej jutott el, mégis elsőként Lakatos távozott végleg a parkettről, második sportszerűtlen hibája miatt ugyanis az öltözőbe kellett vonulnia a 36. percben. Közben öt perccel a lefújás előtt Celej elcsúszott, elveszítette a labdát, és már hét ponttal vezetett a PVSK.

Jól ismeri már egymást a két csapat, ezen a mérkôzésen mi döntött?
Fodor Márton, a hazaiak irányítója: - Fejben összeszedtük magunkat a húszpontos vereség után. Most agresszívabb volt a védekezésünk, és nem hagytuk az ellenfelet könnyû kosarakat szerezni.
Lakatos kiszállása után paprikás lett a hangulat, Jovanovics a legjobbkor szórt triplát, amire hasonló távolságból válaszolt Bradford. Richardson sem akart lemaradni, az ő hármasával 74-68 lett az eredmény a hazaiak javára, és már csupán 49 másodperc maradt a meccsből. Ez pedig kevésnek bizonyult a kecskemétieknek a fordításra, már csak azért is, mert a hátralévő időben jóformán csak büntetőket dobáltak a csapatok. A záró dudaszó pillanatában Fodor Márton egy triplával tette fel a koronát a pécsiek szünet utáni jó teljesítményére.

A kecskemétiek edzője és körülbelül harmincfős szurkolótábora számára csalódást keltő 40 százalékos dobóteljesítmény kevés volt ahhoz, hogy az esélyesebb Univer megnyerje a találkozót. A fekete-fehérek a második félidőben fegyelmezettek és szervezettek voltak, lelkesedésüket pedig külön meg kell dicsérni.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik