A pesszimistáknak lett igazuk

BOTÁR LÁSZLÓBOTÁR LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2005.02.25. 23:26
Címkék
Bár érkezett majd félszáz lengyel szurkoló is, sajnos akadt néhány foghíjas padsor a lelátókon. A kilátogató hazai szurkolókat két nagy csoportra lehetett osztani. A pesszimisták úgy vélték, a kinti tortúra után nem tud felpörögni az együttes és alulmarad az Euroliga tavalyi ezüstérmesével szemben, az optimisták viszont azt remélték: a történtek után Kovacsevicsék amolyan minden mindegy alapon nekiesnek a Gdyniának és megverik.
Bibrzycka Sopronban úgy kezdte, ahogy Gdyniában abbahagyta. Ezt követően a soproniak akcióból szerzett duplákkal, a lengyelek pedig büntetőkből szerzett pontokkal haladtak előre. A zöld-sárgák 8-7-nél vették át a vezetést, és a soproniak pontjain ekkor testvériesen osztozott a két center, Matovics és a kinti mérkőzésen pont nélkül maradó Blahusková. A játékrész második felében aztán betalált Kovacsevics, majd Borovicková is dobott egy hárompontost. A másik oldalon viszont megvillant az addig észrevétlen két amerikai egyike, Nolan, így továbbra is fej fej mellett haladtak a csapatok. Időkérés után Bibrzyckát hagyták szabadon a soproniak a hárompontos vonal közelében, és az ifjú klasszis ezúttal sem kegyelmezett. A negyed végén a 213 centis Dydekkel szemben kifejezetten okosan és ügyesen támadó Matovics tartotta versenyben a soproni együttest.
A második szakasz elején Dydek megszerezte első kosarát. Ezt követően Euroliga nívóhoz nem igazán méltó, mindkét fél részéről rengeteg eladott labdával tarkított grundkosárlabdát láthattak a nézők, az eredményjelzőt pedig ekkor szinte "kőbe vésték", 22-17-es lengyel vezetésnél. A jó négyperces hazai kosárcsendet Szlimák törte meg. Ez a találat szinte szárnyakat adott a zöld-sárga együttesnek. Sokat reklamáltak a vendégek, Blahusková pedig büntetőből kiegyenlített, így a félidő vége álomszerűen alakult soproni szempontból.

A zárást nem követte hasonló folytatás, 9-0-al meg is fordította az állást a Gdynia. A soproniak több mint négyperces kosárcsendjét Matovics törte meg.

Erre számított az elôzmények után?

Natália Hejková:
Nem vagyok boldog, de nagyon elkeseredett sem! A játékosok mindent kiadtak magukból, mindent megpróbáltak, és bevallom, nem gondoltam volna, hogy az elsô félidôben és különösen a második negyedben ilyen jól tud játszani a csapat.
Sajnos a szünet után hamar fordított a Gdynia, és amikor hátrányba kerültünk, már kapkodtunk, nagyon sok dobást elhibáztunk.
Egy ideig fej fej mellett haladt a két csapat, de úgy, hogy továbbra is a zöld-sárgák futottak az eredmény után. Vajda vezérletével ugyan próbált tapadni ellenfelére a soproni csapat, ám a negyed végén egy demoralizáló kosárral nyolc pontra nőtt a különbség. A találatot Dydek jegyezte, ráadásul három pontot ért… A záró szakasz végén még Seres és Blahusková tripláival valamit javított a helyzetén a házigazda, ám fordítani már nem volt esélye. Mindez annyit jelent: búcsút intett a nemzetközi porondnak az MKB.

Ivana Matovics (középen) mozdulata árulkodó: feltett kézzel indultak csatába a soproniak (fotó: Pluzsik Tamás)
Ivana Matovics (középen) mozdulata árulkodó: feltett kézzel indultak csatába a soproniak (fotó: Pluzsik Tamás)
Ivana Matovics (középen) mozdulata árulkodó: feltett kézzel indultak csatába a soproniak (fotó: Pluzsik Tamás)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik