Bencze februárban visszatér

KÁLDOR ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.01.27. 22:53
Címkék
Szeptember 26-án Juzsnijban, Ukrajna válogatottja ellen lépett pályára Európa-bajnoki selejtezőn az Albacomp 24 esztendős, 214 centiméterre nőtt centere - aztán néhány nappal később fájdalmas hírt közöltek a szemét fájlaló Bencze Zoltánról.
Még várat magára a visszatérés (Fotó: Meggyesi Bálint)
Még várat magára a visszatérés (Fotó: Meggyesi Bálint)
Még várat magára a visszatérés (Fotó: Meggyesi Bálint)
Még várat magára a visszatérés (Fotó: Meggyesi Bálint)
Még várat magára a visszatérés (Fotó: Meggyesi Bálint)
Még várat magára a visszatérés (Fotó: Meggyesi Bálint)
Hosszú vizsgálatok után kiderült, miután az egyik mérkőzésen belenyúltak a jobb szemébe, levált a retinája. Sohasem jön jól egy ilyen sérülés - amely ráadásul műtéti beavatkozással párosul -, ám a bajnoki rajt kezdete előtt néhány héttel kifejezetten letaglózó volt mind a játékos, mind a fehérvári csapat szakvezetése számára.
Pedig milyen jól indult a nyár! A nagy jövő előtt álló center egy kiválasztótábor keretén belül a Philadelphia 76ers gárdájában is bemutatkozhatott. Európában is felkeltette a szakemberek figyelmét, hiszen a horvát KK Zadar, a szlovén Union Olimpija és a német Oldenburg is érdeklődött iránta. Bencze a műtét utáni hónapokban a szó legszorosabb értelmében sötét szemüvegen át látta a világot, hiszen sokáig bizonytalan volt, hogy a beavatkozás nem okozott-e maradandó károsodást, másrészt nem volt kellemes a játéktéren harcoló társakat mérkőzésről mérkőzésre a kispadról figyelni. A hírek szerint Bencze már elkezdett edzeni.

- Hogy érzi magát?
- Köszönöm, a lehető legjobban, már a harmadik hete úszom, biciklizem, könnyebb súlyokat emelek - felelte a ragyogó center.
- Az orvosok szerint jelenleg milyen állapotban van a szeme?
- Azt mondják, szépen helyén van a retinám, egy kis hegesedés még van benne, február első hetében kell visszamennem kontrollra, és ha akkor mindent rendben találnak, megkapom a zöld jelzést és játszhatok.
- A labdával mikor találkozhat?
- Mát túl vagyok ezen is, mivel Matus Gáborral (az Albacomp segédedzője - a szerző) a labdavezetést és a kosárra dobást is gyakoroljuk.
- Megkockáztatom, hogy szerényebb alapozás előzheti majd meg a visszatérését.
- Most alapozok, csak finomabb formában, a kondícióm ugyanis a nullával volt egyenlő. Izomlázzal birkóztam az első napokban, és a tüdőm sem a régi.
- Ezután, több NBA-játékoshoz vagy a holland labdarúgó Edgar Davidshoz hasonlóan, csak védőszemüvegben léphet pályára?
- Igen, már beszereztünk egyet, bár egy kicsit még furcsa, a látóteremet lefelé kissé zavarja, de meg lehet szokni.
- Mit gondol, mikor lesz teljesen harcképes?
- Legalább még egy hónap kell, hozzávetőlegesen a rájátszásra térhetek vissza éles meccsen.
- Ez a sérülés mennyiben hátráltat egy esetleges külföldi szerződést, vagy újabb NBA-s táborozási lehetőséget? Nem érzi úgy, hogy elveszett majd egy teljes éve?
- Van benne igazság, a célom a mielőbbi visszatérés, szeretnék bizonyítani a hátralévő szezonban. Ha nem jön össze a szerződés, akkor sem leszek elkeseredve, nyáron mindenképpen újra nekifutok, ha másra nem, tapasztalatszerzésre alkalmas lesz.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik