Chelsea-siker az első derbin

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.08.15. 22:28
Címkék
Az első forduló rangadóján, ha nem is simán, de gond nélkül megverte a Chelsea a Manchester Unitedet - azt kell, hogy mondjuk, érvényesült a papírforma.
Az ezen a nyáron is jócskán megerősített "kékek" kezdő tizenegyében sem volt ott néhány jó nevű labdarúgó, ám a jóval szűkebb keretből gazdálkodó Sir Alex Ferguson Manchestere egyenesen szedett-vedett csapattal állt ki (néhány hiányzó: Ruud van Nistelrooy, Rio Ferdinand, Kléberson, Cristiano Ronaldo).
Főleg Ferdinand távolléte volt szembeszökő, amint Didier Drogba lefejelt egy labdát Eidur Gudjohnsennek, ő meg a tétovázó Tim Howardot megelőzve begyötörte a Chelsea vezető gólját. Tegyük hozzá, az MU a továbbiakban erőn felül teljesített, a második játékrészben például jobbára beszorította ellenfelét, kis szerencsével Ryan Giggs és Diego Forlán is egyenlíthetett volna. A Manchester-szurkolók azzal vigasztalódhatnak, hogy lesz ez még jobb is, ha a sérültek felépülnek.
A Bolton a Charlton felett szombaton aratott nagy különbségű győzelmével (4-1) feladta a leckét a nagyoknak - előzzön meg, aki tud! -, de az Arsenallal nem lehet ilyen könnyen kibabrálni. Arséne Wenger csapata ott folytatta, ahol az előző évad végén abbahagyta, fölényesen nyert az Everton ellen. Ha holtversenyben is, rögvest vezeti a tabellát.
A meccs előtt felröppent a hír, hogy a londoniak két védőnek, Kolo Tourénak és Sol Campbellnek szerződéshosszabbítást ajánlanak, és előbbi - aki Campbell-lel ellentétben a pályán volt - percek alatt többször is megmutathatta, miért ragaszkodnak hozzá. A holt idényben alig igazoló, többnyire lesajnált Everton meglepően merészen esett neki a címvédőnek, pedig még Wayne Rooney sem fickándozott a csatársorában.
Lassanként persze helyreállt a rend, bő húsz perc elteltével Thierry Henry okosan tálalt az üresen érkező, karrierje 500. bajnokiját játszó Dennis Bergkamp elé, akinek még átvenni is volt ideje a labdát, mielőtt Nigel Martyn kapus lába között a hálóba vágta. A félidő végén Fredrik Ljungberg beadását José Antonio Reyes a rövid sarokba bólintotta, úgyhogy ettől fogva nem volt kérdés, kié lesz a három pont. A szünet után időnként parádésan futballozott az Arsenal, Henry Ljungberget is kiszolgálta egy találat erejéig, majd Robert Pires paskolt be egy kipattanót, miközben az Evertontól csak a szépítésre futotta.

Tv: a Sport1 hétfőn 19.30-tól sugározza a forduló összefoglalóját.

Premier League
1. forduló. Vasárnapi mérkőzések: Everton-Arsenal 1-4 (Carsley 64., ill. Bergkamp 23., Reyes 39., Ljungberg 54., Pires 82.), Chelsea-Manchester United 1-0 (Gudjohnsen 15.)

The Championship
2. forduló. Vasárnapi mérkőzés: West Ham-Wigan 1-3
Az élcsoport: 1. Wigan 7 pont (6-2), 2. Plymouth 7 (3-0), 3. Gillingham 6 (5-4), 4. Reading 6 (4-3) ---- T ---- V
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik