Régi-új arcok Körmenden

BENKŐ KRISTÓFBENKŐ KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2004.07.16. 22:59
Címkék
Pénteken sajtótájékoztató keretében ismertette a média képviselőivel a Marc-Körmend háromszoros bajnokcsapatának vezetősége a klub jelenlegi helyzetét, jövőbeli terveit.
Fodor Sándor ügyvezető elmondása szerint lassan, de biztosan kezd körvonalazódni a Rába-partiak 2004–2005-ös szezonnak nekifutó együttese. Az már biztos, hogy Trummer Rudolf (Debrecen), Mujanovics Samir (Fürstenfeld) és Lóránt Péter (Benetton Treviso) távozik a vasi kisvárosból, míg két egykori körmendi érkezik: Charles Edmonson Ausztriából, míg Érsek István Paksról tér vissza egykori sikerei színhelyére. A két, egyaránt 36 esztendős kosarassal alaposan megerősödik a piros-feketék palánk alatti "szekciója" főként annak tudatában, hogy Grebenár Péter és Keresztes Rafael is minden valószínűség szerint Körmenden marad. Közel a megegyezés Vavra Péterrel és Szlávik Mátyással is. Kutasi Gergőnek, valamint Ferencz Csabának élő szerződése van, így velük egyértelműen számolhat a Zsebe Ferenc, Sabáli Balázs edződuó.
Patonay Imre szakmai igazgató arról tájékoztatta az egybegyűlteket, hogy még így is szüksége lesz a csapatnak egy külföldi irányítóra, valamint egy, a kettes poszton bevethető játékosra. Előbbire még nincs jelöltjük, míg utóbbi valószínűleg a jelenleg a Sibenikben pattogtató Denis Toroman lesz. A klub vezetői örömmel jelentették be, hogy az MSC Cipőértékesítő Kft. továbbra is kitart a csapat mellett, így ősszel is Marc-Körmend néven szerepelnek a vasiak. A támogatás mértéke azonban jelentősen csökken, ezért rendkívüli takarékossági költségkímélési intézkedéseket vezetnek be: Fodor Sándor szavaival élve ahol lehet, spórolni fognak. Ilyen anyagi lehetőségek mellett (60 milliós költségvetés) a biztos bentmaradást tűzik ki célként a csapat elé.
Az összejövetel végén Bebes István, a kisváros polgármetere kért szót. Körmend első embere bejelentette, hogy összejött (76 milliós önerőből, 130 milliós támogatott hitelből) az a cirka kettőszázmillió forintos összeg, amelyből 2005 májusában neki tudnak állni a Somogyi Béla Általános Iskola sportcsarnokának, valamint uszodája felújításának. Így a 2005–2006-os szezonban nemcsak a szombathelyi Falco, hanem a Körmend is új otthonban fogadhatja majd az ellenfeleit.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik