A Kaposvár is kiegyenlített

SAHIN TÓTH RÓBERTSAHIN TÓTH RÓBERT
Vágólapra másolva!
2004.05.12. 22:21
Címkék
Rögtön egy meglepetés: jobban kezd a Kaposvár. Ilyen sem fordult még elő az elődöntőben, tudniillik már háromszor ragadtak be a rajtnál a somogyiak. Másként: rendre uralta a meccsek első szakaszát a Debrecen. Nos, ezúttal más a módi, James első triplakísérlete ugyan még visszapattan a mezőnybe, ám a második már hibátlan, s ettől kezdve nincs megállás, szárnyra kap a KKK. A meccset fájós térddel és derékkal vállaló amerikai hátvéd a folytatásban is főszereplő, villámgyors tíz pontja remek alapokat teremt a hazai építkezéshez. Odaát továbbra is vezér nélküli a sereg, azaz nincs Lee, van viszont helyette egy reménysugár, hogy ha kell, szombaton – egy speciális arcvédőben – beszállhat.
De vajon szükség lesz-e az ötödik fellépésre is? Somogyi oldalon egyöntetű a válasz, és nemcsak hangoztatják az "igent", hanem meg is tesznek érte mindent, ekképp a hetedik percben már tíz pont választja el a feleket. Feltűnő Ivkovics igyekezete, akinek nem igazán ment a párharcok eddigi ütközetein, ám ezúttal "ülnek" a középtávoli tempói. Tovább tetézi a debreceniek baját, hogy esetükben álomrajtról a második szakaszban sem beszélhetünk. A gyakorlatban hét hazai pontot jelent ez, és az embernek szép lassan dejá vu érzése lesz, hiszen ekkortájt dőlt el a derbi egy hete is. Elnézvén a pályán történteket (öt perc alatt mindössze egy pontot érnek el a Vadkakasok), nehezen hihető, hogy a Debrecen már kétszer megverte riválisát, ami pedig tény, hiszen 2–1-re náluk az előny.
További két és fél negyedig legalábbis. A forgatókönyv akár a hét nappal ezelőtti: a Kaposvár dobást is alig rontva száguld előre, miközben a Debrecen látványosan kínlódik. Jön a zsákolóshow, amelybe Trepák, James és Sanders nevez be elsőrangú gyakorlatokkal, s a mérkőzés ettől kezdve sokkal inkább gálaelőadás, mint a döntőbeli tagságról határozó rangadó. Egy-két kivételtől eltekintve itt is, ott is a cseresoré a főszerep, no igen, lesz még egy csata (ez most már kockázat nélkül kijelenthető), egy vérre menő ütközet.
Nézzék el nekünk, hogy a második félidőre túl sok szót nem vesztegetünk, legyen elég annyi, hogy figyelmen kívül hagyva a 20-25 pontos hazai előnyt, szép komótos meccs zajlik. A visszafogottabb terjedelmet elsősorban Varga és Simon Balázs bánhatja, az előbbi mesés triplái, az utóbbi, a harmadik negyedet lezáró slusszpoénja önmagában is megérne néhány dicsérő jelzőt. De ez most egy különös félidő, olyan, amelyről alighanem könnyű szívvel lemondana mindkét gárda. Hiszen, mint már említettük, az elődöntő "döntője" még hátravan. S Debrecenben nagyobb harc lesz, ezt bátran ígérhetjük.

Ivkovics (15) megoldásai most többnyire jók voltak a palánk alatt (Fotó: Danis Barna)
Ivkovics (15) megoldásai most többnyire jók voltak a palánk alatt (Fotó: Danis Barna)
Ivkovics (15) megoldásai most többnyire jók voltak a palánk alatt (Fotó: Danis Barna)
Számított az újabb hazai gálaelőadásra?

Varga Roland, a Kaposvár játékosa:

Nem voltam biztos benne, de azért éreztem, hogy ismét sokkal jobbak leszünk. Már csak az a feladatunk, hogy a szombati, debreceni mecscsen is hasonlót nyújtsunk.

Elég lesz-e három nap a sorok rendezésére?

Sitku Ernő, a Debrecen centere:

Egészen biztos, hogy igen. Az előző vereségünk után is tudtunk győzni. Hazai pályán a debreceni közönség segítségével mi leszünk a jobbak, és biztos vagyok benne, hogy bejutunk a döntőbe.


Az NSO ajánlja:

Rájátszás
Az alapszakasz eredményei

Bajnoki adatbank

Kosárlabda-fórumaink


Szavazás

Ki nyeri a férfi kosárbajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik