Rangadót nyert a Debrecen

JUTASI RÓBERTJUTASI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2003.12.13. 23:39
Címkék
A bemelegítés alkalmával fél ház leste fokozott várakozással a kivonulókat. A szurkolók elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy a Pakson megsérülő és a hétközi zágrábi kirándulást is kihagyó Varga felépült-e.
Nagy volt a megkönnyebbülés, amikor a kosaras mezbe öltözötten jelent meg a többiekkel. Elhárult az akadálya annak, hogy a jól bevált kezdő ötösével lépjen pályára a Kmézics-legénység. A másik oldalon Ráthonyi edzőnek sem lehetett oka a panaszra. Teljes kerettel érkeztek meg már péntek este, és jó hatással volt játékosaira az út közben kapott hír, hogy lesz miből vásárolni a karácsonyfa alá. Számos kaposvári szurkolónak is bizonyára kedves ajándéknak számítanak azok a dedikált labdák, melyeket a mérkőzés előtt a hazai játékosok szórtak ki a nézőtérre.
A vendégek kezdtek eredményesebben, Sitku és Bukva találataival két-három ponttal vezettek, s Varga triplájával, valamint Simon két eredményes megugrásával csak szépíteni tudtak az eredményen a somogyiak. Nemcsak jól védekeztek, hanem nagyon fegyelmezetten is játszottak a debreceniek, s a külső dobásokkal kísérletező hazaiak próbálkozásai bizony nem mindig jártak sikerrel. Amikor a 8. percben Bukva kintről volt eredményes, már hat, röviddel később nyolc ponttal vezetett a Ráthonyi-gárda, és nyerték is az első negyedet a hajdúságiak. A második játékrészben igyekezett sebességet váltani a Kaposvár, bár játékosai mozgásán kezdettől érződött a Zágrábból magukkal hozott fáradtság. Az exsomogyi Bukva volt az ebben az időszakban, aki igyekezett meghiúsítani az eredmény megfordítását, és bár később Varga és Szőke tripláival mégis ledolgozta hátrányát a hazai együttes, ám Green fél percen belül ismét visszavette a vezetést csapatának. A 17. percben Simon hatodik kosarával újra csak az otthoniaknál volt az előny, de ez sem tartott sokáig, erről ekkor Lee gondoskodott. A második negyed ugyan hatpontos kaposvári sikert hozott, de ezzel csak döntetlenre alakult a félidei eredmény.

Lee-nek (7), a debreceniek amerikai hátvédjének helyén volt a szíve: sikert ért a legfontosabb pillanatban beszórt két büntetôje (Fotó: Danis Barna)
Lee-nek (7), a debreceniek amerikai hátvédjének helyén volt a szíve: sikert ért a legfontosabb pillanatban beszórt két büntetôje (Fotó: Danis Barna)
Lee-nek (7), a debreceniek amerikai hátvédjének helyén volt a szíve: sikert ért a legfontosabb pillanatban beszórt két büntetôje (Fotó: Danis Barna)
A nagyszünet után felgyorsult a játék, s ezt a kaposváriak forszírozták. Változatosabb volt a küzdelem, gyűltek a személyi hibák itt is, ott is. A palánkok alatti nagy harcban mindenekelőtt Ivkovics és Bukva viadala hozott váltakozó eredményt. A volt kaposvári center láthatóan otthonosan mozgott a csarnokban, ő és Lee megint csak hétpontos előnyt csikart ki csapatának. Varga a hazaiak szempontjából a legjobbkor hintette negyedik hármasát, s ezzel megint csak "helyzetbe hozta” csapatát, s miután Ivkovics is besegített, a negyed hajrájában úgy dobott 11 pontot a Kaposvár, hogy közben érintetlen maradt saját kosara. Nagy fölénnyel nyerte ezt a negyedet a somogyi gárda. Kezdődött a hajrá, amelynek során ismét csak egyenlítettek a hajdúságiak, majd nagy izgalmak közepette, váltott vezetéssel folytatódott a mérkőzés. Kmézics edző időt kért, aztán hárompontos vendégvezetésnél Bukva óriási ziccerben hibázott, majd Szőke kipontozódott. Nagy volt a harc minden labdáért, Sitkuék makacsul tartották előnyüket, aztán Varga ötödik hármasával, majd Ivkovics újabb két kosarával fél perccel a befejezés előtt döntetlenre alakította az eredményt a Kaposvár. Egymást követték a büntetők, amelyekből Green kettőt, Ivkovics egyet elhibázott, majd Lee mindkettőt értékesítette, s ezzel egypontos győzelemhez segítette csapatát.

Mestermérleg
Kmézics Zorán:
– A hétközi mérkőzést követően fáradtan játszottunk. Játékunkba több hiba csúszott, és a pontszerzés sem úgy ment, mint máskor. Vereségünk ellenére köszönöm a lelkes szurkolást, és boldog karácsonyt kívánok valamennyi hívünknek.
Ráthonyi Tamás: – Mi mást mondhatnék, én is boldog karácsonyt kívánok az otthoniaknak, úgy érzem, mostani győzelmünkkel ehhez mi is hozzájárultunk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik