Atom: zsinórban a tizedik

MEDGYESY FERENCMEDGYESY FERENC
Vágólapra másolva!
2003.12.06. 22:53
Címkék
Az idény mérkőzésére készültek Pakson, hiszen foglaljon el bármilyen pozíciót is a tabellán az Atom, a Kaposvár ellen mindig igazi derbit vív a csapat. Hát még a jelenlegi helyzetben, amikor egy-egy vereséggel fej fej mellett álltak a felek.
A paksiak fantasztikus menetelés közben kilenc egymás utáni győzelemmel a hátuk mögött fogadták a nagy vetélytársat, természetesen csurig telt lelátók előtt. Azért a presztízs nem feledtette a sportszerűséget sem, a bemutatásnál ugyanis "Welcome, Vaido” tablóval és nagy tapssal fogadták a hazai drukkerek Jurgilast, aki idény közben igazolt a vetélytárshoz.
Remek hangulatban és óriási iramban feszültek egymásnak a csapatok, egyik oldalon egy remek Dénes-blokkolás, a másikon pedig éppen a szevedő fél, Smith látványos zsákolása hozta lázba a szurkolókat hovatartozásuk szerint. Egy kiosztott "sapka” maradt az első tíz perc végére is, akkor Czigler vont védőhálót Ivkovics fölé. A köztes időben a paksiaknál leginkább a már említett Smith villogott, míg az ellenfélből a legfélelmetesebbnek tartott Simon, Ivkovics duó csupán hét pontot jegyzett. A folytatásban Czigler a lepattanók mellett a pontgyártásba is beszállt, tíz egységre nőtt az ASE vezetése. Talán elfáradtak a küzdő felek az erőteljes kezdéstől, de a negyed közepe táján sok volt a hiba a kapkodás mindkét oldalon, az edzők pedig cserékkel próbálták átlendíteni a holtponton fiaikat. Nos, Cseszlaira nem is lehetett panasz: két triplával tett eleget az edzői óhajnak. A kaposvári oldalon továbbra is Ivkovics volt a főszereplő, magányos harcosként küzdött a félidőig szerzett 11 pontjával messze kiemelkedett csapatából.

Nem hozott gólcsúcsot a rangadó, a paksi Smith mégis eljutott csaknem húsz pontig
Nem hozott gólcsúcsot a rangadó, a paksi Smith mégis eljutott csaknem húsz pontig
Nem hozott gólcsúcsot a rangadó, a paksi Smith mégis eljutott csaknem húsz pontig
A pihenőt láthatóan a hétközben nemzetközi kupamérkőzést is játszó vendégek használták ki jobban, hiszen kettő és fél perc alatt hét pontot szereztek, míg kosaruk érintetlen maradt, 31–30 lett az állás, természetes volt tehát Zsoldos időkérése. A felzárkózás vesztese Ivkovics volt, aki negyedik hibáját gyűjtötte be. Czigler zsinórban öt pontot szerzett, majd Ridl villant távolról, s az ASE ezzel visszaverte az ellenfél rohamát. Az etap utolsó két perce azonban ismét a somogyiaké volt, olyannyira, hogy Trepák a vezetést is megszerezte a 29. perc végén. Davis egyenlített, majd Czigler révén már a második sport- szerűtlen hibát ítélték a hazaiak ellen, így nagyot fordult a világ, ha minimális előnnyel is, de kaposvári vezetéssel futottak neki a csapatok az utolsó tíz percnek.
Varga és Szőke révén egy-egy triplával indított a Kaposvár, ám Smith válaszolni tudott, de az utolsó öt percre fordulva ismét két ponttal vezettek Simonék. Kmézics edző megérezte a győzelmi lehetőséget, pályára küldte a pihenő Ivkovicsot, aki rögtön növelte is előnyüket. Ezzel együtt is három perccel a vége előtt ismét egál volt az állás, Ivkovics és Érsek dobásváltásból az ASE jött ki jobban, így az utolsó percre fordulva egypontos volt a hazai előny. Ekkor Simon dobása célt tévesztett, Mészáros viszont a messzeségből is pontos volt, ez pedig már azt jelentette, hogy ha nagy izgalmak után is, de a hazaiak zsinórban tizedik győzelmüket is megszerezték.

Mestermérleg
Zsoldos András:
– Tipikus rangadó volt, amelyen nem igazán tudtunk jól játszani. Az ellenfél nagyon lelkesen, és szívósan kosarazott, s a végére fel is jött. Szerencsére voltak olyan játékosaim, akikben volt tűz és bátorság, így végül csak sikerült a fontos győzelem.
Kmézics Zorán: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, amelyen a végén győzelmi esélyünk is volt, de sajnos nem tudtunk élni vele. Nincs különösebb baj, megyünk tovább, miközben gratulálok a paksiak győzelméhez.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik