GYSEV: jöjjön a harmadik!

BOTÁR LÁSZLÓ, WEISZ FERENCBOTÁR LÁSZLÓ, WEISZ FERENC
Vágólapra másolva!
2003.04.22. 22:25
Címkék
Egyik edző sem változtatott a kezdő ötösén a pécsi összecsapáshoz képest. Mindkét fél rossz dobásokkal fejezte be első akcióit, majd Károlyi büntetőivel a Pécs szerzett vezetést. Ezt követően Bevilaqua hármassal fordított és Seres szép tempója után már három ponttal a címvédő vezetett. Erre felelt Károlyi egy távoli duplával. Az első percek pengeváltása után a hazaiak több bejátszást is elvittek a pécsi centerek elől és indítottak egy-két gyors akciót, amelyeket általában Bogojevics fejezett be.
Elhúzni mégsem tudott a pályaválasztó, mert Iványi, majd Branzová suhintott be egy-egy hármast.
Az első negyed második fele aztán hazai álomjátékot hozott. A GYSEV a támadásban tanácstalan pécsieket rendre leindította. Hiába kért időt Rátgéber László (aki amúgy 500. tétmérkőzésén ült a baranyaiak kispadján!) kilencpontos hazai vezetésnél, és hiába hozta be három légiósát, Tranquillit, Vilutytét és Érikát, a játék képe ezután sem változott. Az első negyed végén a GYSEV dupla annyi pontnál járt, mint riválisa.
Szerkezetet váltott és három magas emberrel kezdte a második negyedet a Pécs. Ennek ellenére Zakaluzsnaja a GYSEV előnyét növelte, majd Béres kihagyott büntetői után Érika már a harmadik személyijét kapta. Bogojevics kapott kis pihenőt, a helyére érkező Török előbb beemelt egy hármast, majd egy ütközést követően bokáját fájlalva lebicegett a pályáról. A brazil centerek presztízscsatáját ekkor többnyire Alessandra nyerte, bár egy-egy pontos bejátszást követően Érika is eredményes tudott lenni. Rátgéber László keverte kártyáit, igen sűrűn cserélt, ám a negyed hajrájában Balogh pontjai után már kerek húsz pont volt a különbség a felek között.
Ahogy Pécsett, Sopronban is huszáros rohammal kezdte a második félidőt a Pécs. A kapkodó, rosszul dobó soproniak ellen egy 8–0-s rohamot kivágva csökkentették egy tucat pontra a hátrányukat. Ezt követően kért időt Hejková, majd a negyed kellős közepén Bevilaqua egy hárompontos formájában megszerezte a második félidő első soproni pontjait. A játékrész második felében mindkét fél részéről rengeteg volt a rossz dobás, ritkán esett kosár. Hosszú ideig volt 51–38 az állás, ezen a holtponton a GYSEV lendült át Balogh jóvoltából, majd a játékrész végén Alessandra újabb támadólepattanó után szerzett kosarával 17 pontos előnnyel várhatta a GYSEV a záró szakaszt.
Zakaluzsnaja (jobbra) betöréseivel szemben nem volt ellenszerük a pécsieknek
Zakaluzsnaja (jobbra) betöréseivel szemben nem volt ellenszerük a pécsieknek
Zakaluzsnaja (jobbra) betöréseivel szemben nem volt ellenszerük a pécsieknek
Ez Vilutyté büntetőivel kezdődött, majd mindkét fél részéről elkapkodott akciókkal, rossz dobásokkal folytatódott. Tranquilli és Branzová révén aztán 11 pontra jött fel a Pécs, 57–46-os állásnál azonban mintha kőbe vésték volna a számokat az eredményjelzőn, amelyen csak az idő pergett, az állás hosszú percekig változatlan maradt. A soproniak kidolgozták, de ki is hagyták a helyzeteiket, a hátrányban a játékot érthetően siettető pécsiek pedig több labdát eladtak. Egy újabb kritikus helyzetből ismét a GYSEV jött ki jobban, és megint Bevilaqua volt az, aki egy hárompontost húzott elő a tarsolyból. Iványi még kezdeményezett egy magányos partizánakciót a pécsi felzárkózásra, ám Hejková újabb időkérése után Balogh szép betörtést követően szerzett kosarával végképp eldöntötte a mérkőzést a GYSEV. Mindez azt jelenti, hogy 1–1-re állnak a felek, azaz a mindent eldöntő harmadik meccs dönti el, melyikük kerül az idei fináléba.

Mestermérleg

Natália Hejková:
– Nagyon boldog vagyok. Az első félidőben kitűnően játszottunk, a második félidő nem a terveink szerint alakult, de nyertünk.
Rátgéber László: – Öt percig működött a gépezet, tizenkettő tizenegy után azonban elvesztettük a fejünket. A második játékrészben sajnos nem voltunk kosárképesek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik