Hasznos volt a kupakaland

K. KUN ZOLTÁNK. KUN ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2003.02.13. 22:49
Címkék
Tíz meccs, nyolc győzelem, két vereség, harmadik helyezés. Röviden így lehetne summázni a kaposváriak tavaly október óta tartó menetelését. A férfi regionális Európa-kupa északi főcsoportjának B-csoportjából elsőként továbblépő somogyiak biztosan vették a következő akadályt is, sőt az ukrajnai négyes döntőben sem vallottak szégyent.
Goran Miljkovics elégedett lehet fiaival
Goran Miljkovics elégedett lehet fiaival
Goran Miljkovics elégedett lehet fiaival
Goran Miljkovics elégedett lehet fiaival
Goran Miljkovics elégedett lehet fiaival
Goran Miljkovics elégedett lehet fiaival
A selejtezők erősségéről árulkodik, hogy a Simonék mögött csoportmásodikként továbblépő német Leverkusen végül döntőt játszhatott. A gyógyszergyáriak éppen a magyarokat ütötték el a finálé lehetőségétől, ám, mint később kiderült, ezt a legkevésbé sem bánták a mieink. "Világosan látszott, hogy csak egy csapat nyerhette meg a tornát. Nem véletlen, hogy Mariupol rendezhette a Final Fourt. A szerdai fináléban a németeknek esélyük sem volt az Azovmas ellen. A látottak alapján örülök annak, hogy nem mi kerültünk ilyen kellemetlen helyzetbe. Nem tudom, miként viseltük volna el ezt az igazságtalanságot” – mondta a záráskor a harmadik helyért játszott találkozón 20 pontig jutó center, Sztojan Ivkovics.
Gyorsan tegyük hozzá, hogy az ukránok a játékvezetők segítsége nélkül is kiválóan teljesítettek, rendkívül agresszív, gyors kosárlabdát játszottak. A fizikálisan kifogástalan keretből pedig gyakorlatilag bárkit pályára küldhetett Andrej Podkovirov edző. A leverkuseniek nehezen viselték sorsukat, ám végül belátták, ezúttal szegényebbek lettek egy álommal. Az eredményhirdetés után közel tízperces tűzijáték köszöntötte a győztest, ami után azért felvetődik a kérdés: vajon ha a németek nyernek, akkor is fényárba borult volna az Azovi-tenger partja?
Az utolsó találkozót követően Goran Miljkovics, a kaposváriak edzője érthető elégedettséggel a hangjában értékelte csapata 2002–2003-as nemzetközi szereplését. "Többnyire erős ellenfelekkel találkoztunk a sorozatban, és komoly mérkőzéseket kellett vívnunk. Hasznos tapasztalatokat szerezhettünk, hiszen olyan együttesekkel is összecsaptunk, amelyek a magyarországitól eltérő felfogásban kosárlabdáznak. Sok mérkőzés vár még ránk az évad során, ezeken használhatjuk fel azt a tudást, amit eddig megszereztünk.”
Sokan féltették a somogyiakat az újabb nemzetközi szerepléstől, ám az Európa-kupában megszerzett harmadik hely az utóbbi évek legjobb magyar kupaeredménye a nemzetközi porondon. "Azért vállaltuk ismét a kupaszereplést, mert kevesebb magyar bajnokit kell játszanunk, és jobban ki akartuk szolgálni szurkolóinkat – így Kovács László klubelnök. – Való igaz, hogy mindez többletköltséggel járt együtt, de reméljük, később meglesz a hozadéka is. Köszönettel tartozunk Kaposvár közgyűlésének, hiszen a kapott támogatás nélkül nem lett volna lehetséges a szereplésünk. Az eredmény önmagáért beszél, úgy gondolom, méltóképpen képviseltük a magyar férfi kosárlabdát.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik