A kevés is sok Dallasban

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2002.12.27. 20:58
Címkék
Lon Kruger garantálta a rájátszásba kerülést  csütörtökön meg a csapat vezetői garantálták, hogy ha el is jut az Atlanta Hawks az ígéret földjére, azt nem Kruger mester vezetésével teszi. Kruger mester "áldozatul esett a nagy karácsonyi hurrikánnak, amely órákkal korábban a szintén az AOL Time Warner tulajdonolta Atlanta Thrashers NHL-csapat edzőjét is kisöpörte állásából.
A torontói Jerome Williams kosárra tör
A torontói Jerome Williams kosárra tör
A torontói Jerome Williams kosárra tör
A torontói Jerome Williams kosárra tör
A torontói Jerome Williams kosárra tör
A torontói Jerome Williams kosárra tör
"Ha győzelmekről és vereségekről beszélgetünk, akkor sajnos egyértelmű, hogy nem megfelelően végeztük el a munkánkat. Úgyhogy nem ért váratlanul az elbocsátás” – mondta Kruger, akinek csapata a legutóbbi hét mérkőzéséből hatot elveszített, mindegyiket legalább tíz ponttal. A csütörtökön felállított edző kevéssel több mint két atlantai idénye alatt 69 győzelmet és 122 vereséget könyvelhetett el, az idén mindössze 11, 16-ig jutott a nyáron Glenn Robinsonnal megerősített, a playoffra széles körben esélyesnek tartott csapattal. Kruger helyét átmenetileg eddigi segítője, Terry Stotts foglalta el, míg a csapatirodán dolgozó Alex English beugrott pályaedzőnek. Lesz munkájuk bőven, már csak azért is, mert Kruger ugyan elment, de az általa kezdeményezett akciót – minden bérletesnek visszafizetnek 125 dollárt, ha a Hawks nem jut be a rájátszásba – természetesen nem lehet leállítani.
Futhat a pénze után a Washington Wizards is, amely mindössze egy győzelemmel számlál többet, mint az Atlanta (12, 16), és a legutóbbi játéknapon sem sikerült javítania
Shaq megnôsült

Bár a Beverly Hills Hotelt csütörtökön módszeresen megtisztították az újságíróktól, a hír nem veszett el: Shaquille O’Neal egy zártkörû ceremónia keretében feleségül vette élettársát, Shaunie Nelsont. Shaq és Shaunie négy gyermek büszke édesapja, illetve édesanyja – közülük kettô közös, melléjük érkezik májusban a pár kisfia.
pozícióján. A fővárosi csata Richard Hamilton és Jerry Stackhouse számára volt a legfontosabb, hiszen ők először meccseltek volt csapatuk ellen. "Furcsán éreztem magam a vendégcsapat öltözőjében, hiszen még sohasem jártam ott. Bezzeg a másikban…” – nosztalgiázott az első három idényét a Wizardsban lehúzó Hamilton, aki a Pistons legeredményesebb játékosaként zárt ezen az estén, és különösen a harmadik negyedben volt elemében, amikor tíz ponttal vezette csapata felzárkózási hadműveletét. Stackhouse is vitte a prímet a sajátjai között, de hiába dobott többet Hamiltonnál, az most nem sokra volt elég. Michael Jordan 17 mezőnydobásából tízet elrontott.
Sokat hibáztak a dallasiak is (37.8 százalékos pontossággal dobtak a mezőnyből), no de azért ők a listavezetők, mert adott esetben akkor is tudnak nyerni, ha csak 83 pontot szereznek. A liga legponterősebb csapata az utóbbi napokban egyenesen átképezte magát a kis győzelmek specialistájává, hiszen úgy nyert meg hármat a legutóbbi négy mérkőzéséből, hogy mindegyiken 84 pont alatt maradt… A dallasiak vergődtek az ellenfél palánkja alatt, cserébe viszont megdolgoztatták a Hornets embereit a sajátjuk közelében – mi mással lehetne magyarázni a szokatlanul sok (18) labdaeladást a New Orleans vizsgalapján? A pontokban szegény rangadón egyébként egymást taposták az emberek, a 17 200 nézőre hitelesített New Orleans-i arénában több mint 18 000-en szorongtak.
Végül kanyarodjunk Seattle-be, ahol a Sonics véget vetett négyes vereségsorozatának. A rossz passzban lévő Torontónak 14–2-es rohammal sikerült egypontosra csökkentenie hátrányát a harmadik negyedben, ám ekkor Gary Payton átvette a hatalmat, és sorozatban hintett tíz pontjával (kettőt már a befejező játékrész elején jegyzett) viszszaverte a kanadai támadást. A Seattle tehát megszakította rossz szériáját, ellenben a Toronto – amely még mindig nélkülözi a sérült Vince Cartert és Antonio Davist – most pakolta be egymás után a negyedik tételt a mérleg rozsdásabbik serpenyőjébe.
NBA, alapszakasz, 58. játéknap

New Orleans Hornets–Dallas Mavericks 81–83 (23–22, 21–20, 22–26, 15–15). Legjobb dobók: Wesley 24, P. J. Brown, B. Davis 11-11, ill. Nowitzki 23, Nash 15, Van Exel 13, Finley 12
Seattle SuperSonics–Toronto Raptors 97–88 (24–20, 24–21, 23–21, 26–26). Ld: Payton 35, R. Lewis 20, Radmanovics 16, Drobjnak 15, ill. Lenard 27, Peterson 22, Al. Williams 12
Washington Wizards–Detroit Pistons 82–87 (25–25, 24–16, 14–20, 19–26). Ld: Stackhouse 24, Jordan 17, ill. R. Hamilton 22, C. Robinson 16, Williamson 15

A csúcson jártak

A játéknap legjobb pontszerzôje: Gary Payton (Seattle) 35; …legjobb lepattanózója: Jamaal Magloire (New Orleans) 15; …legjobb lepattanózója az ellenfél palánkja alatt: Jamaal Magloire (New Orleans) 6; …legjobb lepattanózója a saját palánk alatt: Larry Hughes (Washington), Jamaal Magloire és Jamal Mashburn (mindkettô New Orleans) 9-9; …legjobb gólpasszadója: Baron Davis (New Orleans) 10; …legjobb tripladobója: Voshon Lenard (Toronto) és David Wesley (New Orleans) 4-4; …legjobb dobásblokkolója: Shawn Bradley (Dallas) 5; …legjobb labdaszerzôje: Jon Barry (Detroit), Predrag Drobnjak (Seattle), Dirk Nowitzki, Nick Van Exel (mindkettô Dallas) és Jerome Williams (Toronto) 2-2; …legjobb százalékos mezônymutatója: 48.7 (37/76, Seattle); …legmagasabb nézôszáma: 20 173 (Washington–Detroit); …leghosszabb mérkôzése: Washington–Detroit (2 óra 30 perc)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik