Wesley nyolc triplát szórt

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2002.12.13. 20:19
Címkék
Sziámi ikrek „születtek” Minnesotában: balról Smith, a labda és Garnett
Sziámi ikrek „születtek” Minnesotában: balról Smith, a labda és Garnett
Sziámi ikrek „születtek” Minnesotában: balról Smith, a labda és Garnett
Sziámi ikrek „születtek” Minnesotában: balról Smith, a labda és Garnett
Sziámi ikrek „születtek” Minnesotában: balról Smith, a labda és Garnett
Sziámi ikrek „születtek” Minnesotában: balról Smith, a labda és Garnett
David Wesley triplagyűjteménye kívánkozik az első helyre az NBA legutóbbi játéknapjának három mér-kőzésén történtek rangsorolásakor. A New Orleans hátvédje az első hárompontosát még elrontotta, de az utána következő nyolcat (!) a gyűrűbe zúdította, s ez nemcsak a 14 pontos hátrány ledolgozásához, hanem a győzelem kivívásához is elegendő volt csapatának a Utah Jazz csarnokában.
"A dobásaim egymás után célba találtak, gondoltam, nem hagyom abba őket addig, amíg ilyen jól mennek – mondta a nap pontkirályi trónusáig meg sem álló Wesley. – Hihetetlenül fáradtnak éreztem magam, a fejem is fájt, de ezek a dobások úgy hatottak rám, mint megannyi csodapirula.” A Hornetsnek mindazonáltal egy további triplára is szüksége volt ahhoz, hogy győzni tudjon a november 6. óta minden vendég számára "vesztőhelyként” funkcionáló Delta Centerben. Azt a hármast Baron Davis suhintotta az utolsó percben, mi több, neki még sikerült lepattanót is szednie, majd egy 2+1-es akciót végigvinnie Karl Malone elhibázott egyenlítési kísérlete után. A Hornets hetes idegenbeli sorozatot indított ezzel a sikerrel.
Bár csak három triplát dobott, Chauncey Billups nehéztűzérségi bemutatója is megér néhány szót. A chicagóiak Richard Hamilton és Ben Wallace köré "sűrítették” a védőjátékukat a negyedik negyedben – az addigi statisztikák alapján jogosan –, erre fel a detroitiak mozgósították Billupsot, aki a játékrész végéig tíz pontot hintett, és egy perccel a vége előtt bevágta azt a triplát, amely után a Bullsnak sem esélye, sem kedve nem volt a fordításhoz.
A kis híján három hét után hazatérő Minnesotában Troy Hudson volt a triplafelelős (hármat dobott), de az Atlanta elleni siker elsősorban – természetesen… – Kevin Garnett érdeme. Ugyan a csatár tizenegy meccses dupladupla-sorozata véget ért, de a 21 pontban, 8 lepattanóban és 9 gólpasszban mérhető teljesítménye így is "ügydöntő” volt. A Wolves zsinórban hetedszer verte meg az Atlantát, amelynek idegenben nagyon nem megy, a mostani egyhuzamban már a hatodik veresége volt.

Tv: a Sport1 ma délelőtt 10 órakor közvetíti a magyar idő szerint éjszaka rendezett New Jersey–Washington mérkőzést

NBA, alapszakasz, 45. játéknap

Chicago Bulls–Detroit Pistons 76–86 (16–23, 16–18, 23–18, 21–27). Legjobb dobók: J. Rose 15, Marshall 14, Fizer 13, ill. Billups 21, R. Hamilton 20, Williamson 14
Minnesota Timberwolves– Atlanta Hawks 113–95 (29–30, 34–26, 24–17, 26–22). Ld: K. Garnett 21, Hudson, Nesterovic 18-18, J. Smith 15, ill. G. Robinson 21, Abdur-Rahim 16, E. Davis 14
Utah Jazz–New Orleans Hornets 88–93 (24–12, 14–23, 29–36, 21–22). Ld: Harpring 21, Malone 18, Cheaney 16, Kirilenko 14, ill. Wesley 33, Mashburn 19, Campbell, Magloire 13-13

A csúcson jártak

A játéknap legjobb pontszerzője: David Wesley (New Orleans) 33; …legjobb lepattanózója: Ben Wallace (Detroit) 21; …legjobb lepattanózója az ellenfél palánkja alatt: Ben Wallace (Detroit) 7; …legjobb lepattanózója a saját palánk alatt: Ben Wallace (Detroit) 14; …legjobb gólpasszadója: Kevin Garnett (Minnesota) és Richard Hamilton (Detroit) 9-9; …legjobb tripladobója: David Wesley (New Orleans) 8; …legjobb dobásblokkolója: Andrej Kirilenko (Utah) 5; …legjobb labdaszerzője: Andrej Kirilenko (Utah) és Jamaal Magloire (New Orleans) 3-3; …legjobb százalékos mezőnymutatója: 48.9 (43/88, Minnesota); …legmagasabb nézőszáma: 18 521 (Utah–New Orleans); …leghosszabb mérkőzése: Utah–New Orleans (2 óra 22 perc)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik