Erős magyar csapatra várnak

H. L., S. T. R.H. L., S. T. R.
Vágólapra másolva!
2002.09.29. 21:53
Címkék
Az ULEB illetékesei a minap hivatalosan is bejelentették, hogy a Goodyear-ligát a sajátjuknak tekintik, és szerintük annak színvonala már most olyan szintű, hogy csak az olasz és a spanyol bajnokságé előzi meg. Josip Bilic, a délszláv gárdákat (no meg az izraeli Maccabit) tömörítő versengés igazgatója elmondta, hogy óriási az érdeklődés a csatározás iránt.
Csekély vigasz: Báderen semmi sem múlt
Csekély vigasz: Báderen semmi sem múlt
Csekély vigasz: Báderen semmi sem múlt
Csekély vigasz: Báderen semmi sem múlt
Csekély vigasz: Báderen semmi sem múlt
Csekély vigasz: Báderen semmi sem múlt
"Több országból is jelezték, szívesen játszanának a Goodyear-ligában. Továbbra is mindent megteszünk azért, hogy egy magyar klub elérje a színvonalunkat, és rajthoz álljon, hiszen marketingszempontból ez sokat jelentene számunkra. Remélem, tavasszal már tudni fogjuk, melyik magyar csapat lesz az, amely még egy szerb klub mellett csatlakozik a ligánkhoz. A klubnak megfelelő sportcsarnoka, dicső múltja és sikeres csapata kell hogy legyen” – tette hozzá a sportvezető.

Goodyear-liga
1. forduló: Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Cibona Zagreb (horvát) 78–72, Union Olimpija (szlovén)–Crvena zvezda (jugoszláv) 90–86, KK Borac Nektar (bosnyák)–KK Krka Novo Mésto (szlovén, Báder Márton) 86–83, KK Zadar (horvát)–KK Split (horvát) 95–102, HKK Siroki (bosnyák)–KK Boszna Asa (bosnyák) 97–71, KK Zagreb (horvát)–Pivovarna Lasko (szlovén) 87–85
A Goodyear-liga szombaton rajtolt, és noha egyelőre magyar csapat nem vesz részt benne, mégis van egy magyar résztvevője Báder Márton (Krka Novo Mésto) személyében. A Krka a liga egyik legerősebb csapatának számít, ugyanakkor vetélytársa lesz bőven, elég csak a Maccabi Tel-Avivra, a címvédő Union Olimpijára, az alaposan megerősített jugoszláv Crvena zvezdára vagy a Cibona Zagrebre gondolni. Ami az első játéknapot illeti, Báderék 6000 néző előtt idegenben léptek pályára Banja Lukában, és kissé talán meglepő vereséget szenvedtek. Az Albacompból érkezett kosaras kezdőként lépett pályára, 29 játékperc alatt 15 pontot (6/9 a mezőnyből, 3/6 a büntetővonalról) dobott, és szedett hét lepattanót. "Sajnos az utolsó negyedet elszúrtuk, ez pedig nem először fordul elő velünk – mondta Báder. – Nem vagyunk csúcsformában, de nincs pánik, biztos vagyok benne, hogy a következő meccset megnyerjük.”
A szombati második fellépésén ugyancsak bosnyák alakulat vár a Krkára, a Siroki látogat Novo Méstóba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik