Rövid hírek magas férfiakról

Vágólapra másolva!
2002.08.06. 20:17
Címkék
Rátalált az igazira a Klíma

KAPOSVÁR. Véglegesnek tekinthető a kaposvári férficsapat kerete: a somogyiak amerikai centerrel töltötték be a Sejo Bukva távozásával keletkezett űrt. A kiszemeltet Ronald De Graynek hívják, 26 esztendős és 203 centiméter magas. A színes bőrű kosarasnak nem jelent majd újdonságot az öreg kontinensen pattogtatni (nem úgy, mint a korábban szerődtetett, szintén amerikai Aaron Richnek), hiszen szerepelt már Bosznia-Hercegovinában és Finnországban is. De Gray 1998-ban végzett a Colorado egyetemen, majd ezt követően tette át a székhelyét Szarajevóba, ahol 18.7 pontot és 11.2 lepattanót jegyzett mérkőzésenként. Egy rövidebb thaiföldi kitérőt követően a finn Kotka együttesébe került, ahol tartotta magát "dupladuplás” szokásához, vagyis 22.6 pontos és 11.9-es lepattanóátlagot produkált (ez utóbbi teljesítménnyel ő lett a liga harmadik legjobb lepattanózója). A somogyiak szerint az új szerzemény ideális párost alkot majd Sztojan Ivkoviccsal.

Pojbics az ASE-ba igazolt

PAKS. A 26 esztendős, 183 centis Pojbics Szabolccsal kívánja pótolni a Debrecenbe távozott Fodor Mártont a bajnoki címvédő Atomerőmű. A paksiak egyéves megállapodást kötöttek a SMAFC nagyszerű képességekkel rendelkező hátvédjével. Az ASE kerete ezzel véglegesnek tekinthető, vagyis a vezetők szándékai közt továbbra sem szerepel egy esetleg harmadik légiós szerződtetése.

Munkában a nyírségiek

NYÍREGYHÁZA. Alaposan kicserélődött játékosállománnyal kezdte meg a felkészülést az immár NB I B-csoportos Marso-Isobau Nyíregyházi KK férficsapata. A kiesést követően tá
vozott a gárda három idegenlégiósa, vagyis Marvin Ricks, Emir Halimics és Konsztantyin Jeremenko-Kesztner, a magyarok közül pedig Ecseri Norbert (meglehet, befejezi pályafutását), Mérész Tamás (Kecskemét), Lakatos István és Hutás László. Utóbbi játékos búcsúja meglepő, hiszen tősgyökeres nyíregyházi kosárlabdázóról van szó, ám a szerződéshosszabbítás feltételeiben az irányító nem tudott megegyezni a vezetőséggel. Függőben van még Senánszky Zsolt ügye, az érkezési oldalon pedig Jánossi Tamás (Kecskemét) és az Egyesült Államokból hazatért Siska János neve szerepel. Az edzéseket irányító Horváth Imre természetesen azt szeretné, ha a névsor még gyarapodna, bár a keret kialakításánál azt is figyelembe kell venni, hogy a B-csoportban immár négy 21 éven aluli játékost kell nevezni a mérkőzésekre. A nyíregyháziak szeptember 7-től tornákon hangolódnak a bajnoki nyitányra – jelentette tudósítónk, Bodnár Tibor.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik