Rövid hírek külföldről

Vágólapra másolva!
2002.07.11. 22:51
Címkék
Tovább száguld a Fire

A női NBA legutóbbi játéknapján meghosszabbította eddigi legjobb sorozatát a Portland: a DeMya Walker repítette oregoniak sorozatban nyolcadszor győztek. A Detroit majdnem két év "koplalás” után gyűrte le ismét a New Yorkot, míg a Utah úgy nyert Indianapolisban, hogy a kezdő ötöse minden tagja legalább 15 pontig jutott.

WNBA, alapszakasz, 41. játéknap
Minnesota Lynx–Portland Fire 72–75 (ld: K. Smith 21, ill. D. Walker 21), Detroit Shock–New York Liberty 66–63 (ld: Cash 16, ill. C. Robinson 17), Indiana Fever–Utah Starzz 69–82 (ld: Scott-Richardson 31, ill. Goodson 21)


A Krka három kosarasa az NBA-ben folytathatja

NOVO MÉSTO. A Krka Telekom szlovén bajnoki ezüstérmes csapata ősztől nem játszik az Euroligában, de a Goodyear Ligában elért helyezésének köszönhetően meghívót kapott az ULEB-ligába. Báder Márton csapata hamarosan dönt arról, hogy vállalja-e a szereplést, hiszen a FIBA által rendezett versenyben is számítanak a "gyógyszergyári” csapat részvételére. "Csak akkor döntünk, hol folytatjuk, miután konkrét információkat kapunk a FIBA és az ULEB részéről – mondta Vlado Gavranovics, a klub sportigazgatója. – A szponzoraink miatt nekünk gondolnunk kell a sport- és az üzleti érdekekre egyaránt. Természetesen nagyon örülünk, hogy Európa legjobb csapatai között látnak bennünket, hiszen ez azt jelenti, hogy jól dolgoztunk az utóbbi években.” A Goodyear Ligából a horvát Zadar, a szlovén Krka és a Pivovarna Lasko kapott meghívót az ULEB-ligába. A Krka egyébként beírhatja a nevét az NBA történetébe, mint az első olyan európai klub, amelyből egyszerre három játékos szerződik Amerikába. A horvát Mate Skelin (akit sokan Báder első számú riválisának tartottak) jelenleg a New York Knicksben igyekszik szerződést kapni, az irányító Jaka Lakovics a Detroit Pistonsban, míg Benneth Davison (a klub amerikai idegenlégiósa) szinte biztosan a bajnok Lakers játékosa lesz. A klubból távozik a csapatkapitány Samo Grum (Ural), akárcsak a fiatal center, Martin Mihajlovics és a horvátok négyes poszton játszó kosarasa, Marko Samanic, kinek helyére szerződtette a klub Báder Mártont. Mivel Samanic a kezdő ötös tagja volt, egyre valószínűbb, hogy a magyar játékosnak főszerepet szán Neven Spahija edző – jelentette tudósítónk, Heka László.


Női Euroliga: sorsolás augusztus 6-án

HALKIDA. A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség európai tagozata (FIBA Europe) a görögországi Halkidában kijelölte a 2002–2003-as nemzetközi kupasorozatok sorsolási időpontjait és azok helyszíneit. A két magyar szereplővel (GYSEV és Pécsi VSK) rajtoló női Euroliga két nyolcas csoportját augusztus 6-án "állítják össze” Münchenben. A résztvevők: GYSEV, PVSK (magyar), Valenciennes, Bourges (francia), Gdynia, Pabianice (lengyel), Parma, Como (olasz), Ruzomberok (szlovák), Valencia (spanyol), Fenerbahce (török), Wuppertal (német), Brno (cseh), Vilnius (litván), Dinamo Moszkva (orosz), Zaporizzsja (ukrán). A női Ronchetti-kupát felváltó FIBA Európa-kupa sorsolását – akárcsak a férfi Bajnokok-kupájáét – július 30-án tartják az egyes főcsoportok központjaiban, azaz Párizsban (Nyugati-Főcsoport), Szófiában (Déli-Főcsoport) és Vilniusban (Északi-Főcsoport). Utóbbiban érdekeltek a magyar klubcsapatok is: a Soproni Postás, a Szekszárd és a Diósgyőr.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik