Rövid hírek itthonról

Vágólapra másolva!
2002.07.11. 22:46
Címkék
Amerikai bedobót igazolt a tavalyi bajnok

KAPOSVÁR. Amerikai kosarassal erősítette meg keretét a kaposvári férficsapat, amelyet a jövőben Goran Milkovics készít fel. A 23 esztendős, 198 centis, fehér bőrű Aaron Rich egyéves szerződést kötött a somogyiakkal. A fiatal bedobó tavasszal fejezte be a tanulmányait az amerikai Montana State egyetemen, vagyis nemcsak, hogy Európában nem kosarazott még, hanem az Államokban sem volt más csapata, kizárólag az egyetemi. Ott azonban nem vesztegette az idejét, az elmúlt esztendőkben rendszerint kitartott a tízpontos, öt lepattanós meccsenkénti átlagnál, legutóbb e teljesítménnyel (egészen pontosan 10.7 pont és 4.4 lepattanó állt a neve mellett) második volt az iskolai gárda eredményességi rangsorában. A kaposváriak szerint az új fiú nagyszerű védőjátékos hírében áll; rajta kívül egyébként még egy négyes poszton bevethető – alighanem szintén amerikai – játékos megszerzését tervezik.


Stone az Abeljanov-gárda új játékmestere?

SZOLNOK. Noha a szerződést még nem írták alá, információink szerint minden esély megvan rá, hogy Szolnokon folytassa pályafutását az amerikai Kip Stone. A 30 éves, színes bőrű irányító – aki 1995-ben végzett a Jacksonville egyetemen – több európai országban megfordult már. Négy évvel ezelőtt Ausztriába a hazánkban jól ismert, Körmenden, Kaposváron és Pakson is szerephez jutó Delmonte Madisonnal együtt érkezett, ám a Mattersburg pénzügyi problémái miatt e helyütt nem sok sót evett meg. Angliában már több sikere volt, az 1999–2000-es idényt a Derby Storn csapatában játszotta végig, ahol 20.5 pontos átlagot tudhatott magáénak. Esztendőre rá a lettországi Ventspilsben bukkant fel, ahol mérkőzésenként 16.9 ponttal járult hozzá a csapat bajnoki címéhez (hasonló átlagot tudott felmutatni az Észak-európai Ligában (NEBL) is. Legutóbb Amerikában kosarazott, s amint azt Kegye Roland, a játékost kézbesítő menedzseriroda magyarországi képviselője elmondta, alighanem Szolnokon folytatja.


Új edző Zalaegerszegen

ZALAEGERSZEG. Amint arról Török Zoltán, a soproni székhelyű Raabersport ügyvezető igazgatója tájékoztatott bennünket, új edzője lesz az NB I-es A-csoportos ZTE-Zala Volán együttesének. A fontos megbizatást egy fiatal szakember, Székely Norbert kapja, aki a közelmúltban több élvonalbeli női kosárlabdaklub utánpótlásedzőjeként tevékenykedett, valamint segítette a női juniorválogatott munkáját is. Amint az kosaraskörökben köztudott, a GYSEV-Ringa egykori utánpótláscsapatának, a Simi-GYSEV-nek több játékosa is Zalaegerszegen folytatja a pályafutását – jelentette tudósítónk, Weisz Ferenc.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik