Triscsuk október 20-án sérült meg a Siófok elleni bajnokin, három nappal azt követően, hogy letette az állampolgári esküt.

„Szakadást állapítottak meg a jobb vádlimban – adta meg a diagnózist a fehérvári átlövő. – Azóta sokat javult a sérülés, rehabilitációra járok, de nem kapkodhatok, nem erőltethetem, nehogy rásérüljek. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy már eleve meghúzódva léptem pályára, és az orvosok figyelmeztettek is, hogy ne játsszak.”

A játékos felelőtlenségének „jutalma” a háromhetes kihagyás, amivel az Eb-részvételét (Karl Erik Böhn szövetségi kapitány többször elmondta, hogy számítana Triscsukra) is kockára tette.

„Két hét már eltelt a sérülés óta, hétfőtől már intenzívebben is elkezdhetek mozogni – például kerékpározni –, de eddig sem tétlenkedtem, kondiedzéseket végeztem. Rossz beteg vagyok, nehezen viselem a sérüléseket, de nem siettetek semmit, csak akkor játszom, ha tényleg százszázalékos állapotban leszek.”

A Vác elleni, november 14-i Magyar Kupa-meccsen esetleg már ott lehet, de a hét éve Magyarországon játszó Triscsuk célja egyértelműen a szerbiai kontinenstorna, ezért a kényszerpihenő alatt is visszanézett korábbi válogatott találkozókat, és bízik benne, hogy a november 22-én rajtoló kijevi Turcsin-kupán teljesen egészségesen segítheti a Böhn-együttest.

„Senkinek sincs biztos helye a csapatban, de remélem, én ott leszek. Eleinte furcsa volt az állampolgársági esküm, de a végén felcsendült a magyar himnusz, és jó érzések töltöttek el” – elevenítette fel a pillanatot Triscsuk.