Márton Gréta: A magyar–román összecsapásoknak mindig pikáns hangulata van, most ezt kifejezetten élveztük

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.10.05. 20:09
Négy meccs, négy győzelem – eddig remekel az FTC a női kézilabda BL-ben (Fotó: Koncz Márton)
Négy meccs, négy győzelem – eddig remekel az FTC női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában. A Bistrica elleni, 32–28-ra megnyert találkozó után Márton Grétát kérdezte az NSO Tv.

„Nagyon örülök, hogy ilyen jól indult az őszi szezon, a tavalyihoz képest sokkal eredményesebbek vagyunk. Habár keveset tudtunk a nyáron együtt készülni, látjuk a jeleit annak, hogy összeáll a csapat, egyénileg nagyon jó kvalitású, profi játékosaink vannak. Ma is nagyon élveztük a játékot, a magyar–román összecsapásoknak mindig pikáns, különleges hangulata van, s ezt most kifejezetten élveztük a pályán” – értékelt Márton Gréta az NSO Tv-nek.

Videónkban a Ferencváros balszélsője részletesebben is beszél a nyáron érkezett négy új játékosról, a második félidei hullámvölgyről, s a következő, magyar szempontból is különlegesnek ígérkező, Metz elleni mérkőzésről is. 

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
A-CSOPORT
FTC-Rail Cargo Hungaria–Gloria Bistrita-Nasaud (román) 32–28 (18–10)
Érd, 2100 néző. V: Prastalo, Balvan (bosnyákok)
FTC: GLAUSER – MALESTEIN 5 (1), Klujber, LEKICS 7, Edwige, O. Kanor 2, Márton G. 4. Csere: Tomori, CVIJICS 4, DMITRIJEVA 6, Bölk 2, Bordás, Hársfalvi, Maszlova 2. Edző: Allan Heine
BISTRITA: Kapitanovic – Seraficeanu 4, MBENGUE 7, T. DE ARAUJO 6, Bazaliu, So Delgado, NOCUN 5. Csere: DE ARRUDA (kapus), Niombla 3, Kirdiaseva, Kácsor 1, N. Vukcsevics, Laslo 1, Fudzsita, Dinca, Nosek 1. Edző: Florentin Pera
Az eredmény alakulása. 7. perc: 4–4. 14. p.: 7–5. 21. p.: 11–6. 27. p.: 15–8. 34. p.: 20–15. 40. p.: 23–19. 48. p.: 26–23. 51. p.: 27–24. 55. p.: 29–27. Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG
Allan Heine: – Büszke vagyok az első félidőben nyújtott játékunkra. Jó színvonalú meccs volt, amit kellően erős ellenféllel szemben vívtunk. A második félidőben sok helyzetet kihagytunk, de közben sok új formációt próbálhattunk ki. Köszönöm mindkét csapat szurkolóinak, hogy ilyen fantasztikus hangulatot teremtettek.
Florentin Pera: – A második félidőben nagyon jól kézilabdáztunk, de addigra az FTC már kihasználta, hogy a szünet előtt elveszítettük az önbizalmunkat. Az utolsó tíz percben mégis visszajöttünk, de ekkor az ellenfélnek a tapasztalt és rutinos játékosai előre léptek, és kegyetlenül kihasználták a hibáinkat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik