Kézilabda: Nagy Benedek tíz védéssel zárt a Német Kupában – körkép

Vágólapra másolva!
2024.10.02. 23:32
Nagy Benedek
Nagy Benedek tíz védéssel, Leimeter Csaba négy góllal járult hozzá a Balingen-Weilstetten 34–32-es hazai győzelméhez a HSG Wetzlar ellen a férfi kézilabda Német Kupa szerdai játéknapján.

A német liga honlapja szerint a másodosztályú hazai csapat a nyolcaddöntőbe jutott. Az élvonalbeli vendégeknél Krakovszki Zsolt egyszer talált a hálóba. Szintén a legjobb 16 közé jutott a másodosztályú TuSEM Essen, amelyben Szuharev Lev négy gólt dobott az ASV Hamm-Westfalen otthonában 31–30-ra megnyert meccsen.

A lengyel élvonalban Fazekas Gergő és Szita Zoltán is két-két alkalommal volt eredményes a címvédő és listavezető Orlen Wisla Plockban, amely otthon 40–31-re verte az Azoty Pulawyt.

Bartók Donát mind a négy lövését értékesítette a címvédő Kadetten Schaffhausen csapatában, amely hazai környezetben 42–31-re verte a HSC Suhr Aaraut a svájci bajnokságban.

Hanusz Egonnak három gólja volt a Benficában, amely 35–25-re nyert a Póvoa AC otthonában a portugál élvonalban, amelynek negyedik helyén áll.

A román női bajnokságban a címvédő és listavezető CSM Bucuresti otthon 33–30-ra nyert a Gloria Bistrita-Nasaud ellen. A fővárosiaknál Pásztor Noémi öt, a vendégeknél Kácsor Gréta négy alkalommal talált be. Korsós Dorina három gólt lőtt a Rapid Bucuresti csapatában, amely otthon 32–29-re győzte le a CS HC Zalaut.

A Német Kupa nyolcaddöntőjében a Bajnokok Ligája-ezüstérmes HB Ludwigsburg 37–27-re nyert a Buxtehuder SV otthonában, Faluvégi Dorottya négy góllal vette ki részét a továbbjutásból.

A német női bajnokságban Woth Péter vezetőedző és az egy gólig jutó Woth Viktória csapata, a TuS Metzingen hazai pályán 27–26-ra kikapott a VfL Oldenburgtól, így továbbra is nyeretlen az új idényben.

Debre Viktor vezetőedző csapata, a Dunaszerdahely 35–23-ra győzött a HK Hodonín otthonában a szlovák-cseh közös női bajnokságban, a MOL Extraligában. Kovács Noémi négy, Pénzes Mónika és Csernyánszky Dóra két-két találattal vette ki részét a sikerből.

Ogonovszky Eszter négyszer volt eredményes a címvédő Super Amara Bera Bera együttesében, amely házigazdaként 25–25-ös döntetlent játszott a Costa del Sol Málagával a spanyol élvonalban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik