Jorge Maqueda megharapta Mirsad Terzicet, botrány a Plock–Kielce kézirangadón – videó

Vágólapra másolva!
2024.10.13. 21:18
null
A lengyel férfi kézilabda-bajnokság rangadóján a bajnok és kupagyőztes Orlen Wisla Plock házigazdaként 29–25-re nyert az Industria Kielce ellen. A lefújás után a játékosok összeverekedtek, a két vezetőedző között pedig éles szóváltás alakult ki.

 

A lengyel bajnok és kupagyőztes Orlen Wisla Plock házigazdaként 29–25-re megnyerte az Industria Kielce elleni szuperrangadót. Szita Zoltán négy góllal járult hozzá a sikerhez, csapattársa, a szintén olimpikon Fazekas Gergő sérülés miatt nem játszott. A Szent Háborúnak nevezett párharcban a Kielce már öt meccs óta nyeretlen. Ezúttal 21 alkalommal ítéltek kiállítást a játékvezetők, és kétszer mutatták fel a kék lapot a piros lap mellé, ami azt jelenti, hogy fegyelmi tárgyalást kell tartani a súlyos szabálytalanságról. Az egyik esetben Jorge Maqueda megharapta Mirsad Terzicet. A lefújás után a játékosok összeverekedtek, a két vezetőedző között pedig éles szóváltás alakult ki. A Plockot irányító Xavier Sabaté, a Veszprém és a magyar válogatott korábbi edzője elmondta, a Kielce szakvezetője leköpte, ráadásul ez nem először fordult már elő. Az ugyancsak korábbi magyar kapitány, Talant Dujsebajev – aki nem jelent meg a sajtótájékoztatón – azzal vádolta meg kollégáját, hogy rasszista jelzőkkel illette.

Az összefoglaló (a harapás 2:00-nál)

További, magyar érdekeltségű hírek

Az SCM Ramnicu Valcea lesz a Debrecen ellenfele a női Európa-liga-selejtező második fordulójában. A román együttes az első kör vasárnapi visszavágóján 33–26-ra nyert a Dunaszerdahely otthonában, így kettős győzelemmel jutott tovább. Debre Viktor vezetőedző házigazda együttesében Csernánszky Dóra kettő, Pénzes Mónika és Sári Barbara egy-egy gólt dobott, Magera Noéminek nyolc védése volt.

A második fordulóban november 9-én és 10-én, illetve egy héttel később játsszák a mérkőzéseket. A Vác ellenfele Kuczora Csenge és Szabó Anna együttese, a német Thüringer HC lesz, a Mosonmagyaróvár pedig selejtező nélkül csoportkörös a második számú európai kupasorozatban.

Stranigg János három alkalommal talált a hálóba az US Créteil csapatában, amely otthon 45–31-re kikapott a címvédő és listavezető Paris Saint-Germaintől a francia bajnokságban, így két ponttal a 15. helyen áll.

Rosta Miklós két gólt dobott a címvédő és százszázalékos teljesítménnyel listavezető Dinamo Bucuresti-ben, amely házigazdaként 35-32-re nyert a Steaua Bucuresti ellen a román élvonalban.

Szuharev Lev kétszer volt eredményes a TuSEM Essenben, amely 35-32-re kikapott az Éles Benedeket nélkülöző GWD Minden otthonában a német másodosztályban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik