„Hungary, Hungary” rigmussal éltették a Lengyelországban légióskodó válogatott átlövőt

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.10.04. 14:13
A Lengyelországban légióskodó Planéta Szimonetta igent mondana, ha a válogatottól hívnák (Fotó: Török Attila)
Nagy célokkal, a bajnokság és a Lengyel Kupa megnyerését kitűzve vágott neki az új idénynek a 67-szeres magyar válogatott jobbátlövőt, Planéta Szimonettát foglalkoztató MKS Lublin. A 30 éves kézilabdázó a haon.hu-nak mesélt első tapasztalatairól és céljairól.

Planéta Szimonetta harmadszor állt légiósnak, hiszen korábban a német Thüringer HC-nál és a francia Chambray-nál is megfordult, s elmondása szerint a napi rutinja nem változott, Lengyelországban is napi kétszer edzenek, a bajnokságot pedig a hosszú felkészülés után két győzelemmel kezdték: a Kaliszt 34–17-re, a Piotrcoviát 31–23-ra múlták felül.

„Jó formában érzem magam, és pozitív vagyok, az első két fordulóban nagyon jól játszottunk. Azonban van még hova fejlődnünk, a rangadókon majd még jobban kirajzolódnak az erőviszonyok. Az eddigiek alapján saját magammal elégedett vagyok, védekezésben nagy szerep hárul rám, de a támadásokat is sokat segítem, félidőnként nagyjából negyedórát játszok” – mondta a haon.hu-nak Planéta Szimonetta.

A 30 éves jobbátlövő megosztotta, hogy a Lublin célja a bajnokság és a Lengyel Kupa megnyerése, illetve az Európa-ligában a főtáblára jutás.

„Eddig egy bajnokink volt hazai pályán, akkor nagyon jó volt a körítés is, a klubnál hatalmas show-t csinálnak. Az első gólomnál a „Hungary, Hungary"-t skandálta a B-közép, ami elmondhatatlanul jólesett” – hangsúlyozta Planéta, aki nem tudja, hogy Lengyelországból kaphat-e meghívót a magyar nemzeti csapatba.

„Az, hogy eljöttem otthonról, nem segít, viszont ha a nemzetközi kupában játszhatnánk, bizonyára jobban szem előtt lennék. Egyelőre a Lublinban sok lehetőséget kapok, amiatt nagyon boldog vagyok. Nyitott vagyok mindenre, ha meghívnának a válogatottba, természetesen igent mondanék” – mondta a jobbátlövő.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik