Háromszoros BL-győztes edző kerül a norvég női kézilabda-válogatott élére

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.10.01. 12:18
Ole Gustav Gjekstad veszi át a norvég válogatott irányítását (Fotó: AFP)
Ole Gustav Gjekstad veszi át a 15 év után távozó Thórir Hergeirsson helyét a norvégi női kézilabda-válogatott élén.

A norvég szövetség a hivatalos oldalán közölte, hogy Ole Gustav Gjekstad a norvég női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Az izlandi Thórir Hergeirsson 15 év után távozik, az osztrák-svájci-magyar közös rendezésű Európa-bajnokságon még ő irányítja a csapatot. 

Gjekstad 2023 nyarától irányítja az Odensét, az idényt még ott fejezi be, 2025 júniusáig a két posztot egyszerre tölti be. A norvég szerződése 2029 júniusáig szól a női válogatottal. „Alig várom, hogy a norvég válogatott edzője lehessek, ugyanakkor sajnálom, hogy az idény után nem maradhatok az Odensében, de sajnos nem lehet hosszabb távon összevonni a két munkát. Nagyon hálás vagyok a klub megértéséért, és alig várom, hogy a nyárig még keményebben dolgozzunk együtt a csapattal" – mondta Gjekstad, majd hozzátette – Először is jót fogok beszélgetni Thórirral, a csapattal, a játékosokkal és a szövetség kulcsembereivel, hogy átfogó képet kapjak, és egy kicsit több információhoz jussak. A terv az, hogy a már meglévő játékosok nagy részét megőrizzük, aztán meglátjuk, mi lesz az új – ezt addig nem tudom, amíg nem végeztem el egy alaposabb elemzést.”

Hergeirsson 2009 óta tíz nagy tornagyőzelemre vezette a norvégokat. A Vipersszel háromszoros BL-győzte Gjekstad 2025 márciusában mutatkozhat be a norvégok élén. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik