Csapatsportok szakmai randevúja Balatonbogláron

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.10.03. 10:56
Mocsai Lajos is szerepet kap október 14-én (Fotó: NEKA)
A Testnevelési Egyetem partnereként idén is a balatonboglári székhelyű Kézilabda-specifikus Módszertani Központ lesz a társrendezője a Sport és Innováció Konferenciának, amelynek első napján, október 14-én öt népszerű csapatsportág szakemberei lesznek a főszereplők – tudtuk meg a NEKA sajtóosztályától.

A kézilabda mellett a kosárlabda, a röplabda, a vízilabda és a jégkorong képviseletében a sportági szakszövetségek elnökei, korábbi és ma is funkcióban levő szövetségi kapitányok, illetve a jelen és a közelmúlt kiemelkedő sportolói vesznek részt kerekasztal-beszélgetéseken.

A cél, hogy közelebb jussanak a magyar élvonal és a nemzetközi elit közötti különbségek megértéséhez, hogy az olimpia során tapasztalt trendeket értelmezzék, illetve fel tudják vázolni az adott sportág hazai jövőképét.

Érdekesség, hogy mindezek mellett egy egyéni sportban, az úszásban a világ csúcsára ért, már visszavonult sportoló, Gyurta Dániel is a meghívottak között szerepel. Esetében azt boncolgatják, hogy az egyéni teljesítmény és az egyéniség, amely a csapatsportokban is fontos, milyen fejlődési szakaszokon mehet át az eredményesség érdekében.

Eltérő nézőpontok, különböző sportági jellemzők, de közös törekvés arra, hogy egymás tapasztalataiból tanulhassanak.

Az október 14-i vendégek névsora: Ilyés Ferenc, Madaras Norbert, Báder Márton, Vatai Gabriella, Kolbenheyer Zsuzsanna, Golovin Vlagyimir, Chema Rodríguez, Majoross Gergely, Nagy Péter, Székely Norbert, Varga Zsolt, Bardi Gyöngyi, Dávid Kornél, Erdély Csanád, Manhercz Krisztián, Lékai Máté, Gyurta Dániel, Mocsai Lajos.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik