Rengeteg új játékossal megy edzőtáborba a férfi kéziválogatott

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.09.19. 10:51
Aniko KovacsChema Rodríguez várja, hogy új játékosokkal dolgozhasson (Fotó: MKSZ)
A Magyar Kézilabda-szövetség a hivatalos oldalán arról számolt be, hogy 19 játékos számára nem hivatalos válogatott szünetben tart edzőtábort, hogy új fiatalok kerülhessenek be a magyar válogatottba.

Az NB I-es klubok megegyeztek, hogy szeptember 30. és október 4. között nem hivatalos válogatott időszakban is dolgozhat együtt a magyar válogatott, természetesen a külföldön játszó légiósokat leszámítva. 

A helyzetet kihasználva a szövetségi kapitány, Chema Rodríguez a 19 fős keretbe leginkább olyan 23 év alatti fiatalokat hívott, akik bemutatkozhatnak a felnőtt válogatottban. Az edzőtáborba utazók nagy része ott volt a 2023-as junior-vb-ezüstérmes vagy az idei ifjúsági Eb-bronzérmes együttesben, vagy az idén a juniorkeretben szerepel. 

A szakember elárulta a szövetség honlapjának, hogy próbálja okosan beosztani játékosai erejét, hiszen a párizsi játékok után legtöbbjüknek alig volt pihenőidőszaka. Ezenfelül a kapitány azt is elárulta, sokakkal nem dolgozott még ebből a keretből, így izgatottan várja, a játékosok hogyan fogják bírni a munkát és azt nézi majd, kikkel dolgozna együtt szívesen a jövőben. 

A magyar férfiválogatott kerete
Kapusok: MIKLER Krisztián (NEKA), BALOGH Ádám (OTP Bank-Pick Szeged), VÁRADY-SZABÓ László (BFKA-Veszprém)
Jobbszélső: SZILÁGYI Benjámin (OTP Bank-Pick Szeged)
Jobbátlövők: ÓNODI-JÁNOSKÚTI Máté (FTC-Green Collect), TÓTH Péter (Csurgói KK)
Irányítók: CSÖRGŐ Kristóf (FTC-Green Collect), TÓTH Levente (NEKA), SZTRAKA Dániel (PLER-Budapest)
Beállók: NÉMETH Bulcsú (OTP Bank-Pick Szeged), PAPP Tamás (Csurgói KK), KARAI Miklós (FTC-Green Collect), MÉSZÁROS Máté (FTC-Green Collect) 
Balátlövők: FAZEKAS Máté (ETO University HT), BALOGH Dániel (OTP Bank-Pick Szeged), KOVÁCS Tamás (NEKA), GAZSÓ Péter (NEKA)
Balszélsők: KRAKOVSZKI Bence (Mol Tatabánya), MOLNÁR Robin (NEKA)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik