Nem áll le a Szeged: 2025-ben újabb svéd világsztár érkezhet

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2024.09.06. 16:51
Hampus Wannes a Szegednél folytathatja (Fotó: Getty Images)
Az Aftonbladet svéd átigazolásokban mindig jól értesült újságírója, Johan Flinck saját X-oldalán szellőztette meg, hogy a Barca és a svéd válogatott sztárja, Hampus Wanne 2025 nyarától Szegedre szerződhet.

 

A sajtóhíreket alapesetben érdemes mindig fenntartásokkal kezelni, de Johan Flinck a múlt hétvégén bejelentett Jim Gottfridsson szegedi klubváltásáról is elsőként számolt be, ezt tette most Hampus Wannéval is. A szakember azt írta az X-en, hogy az olimpia alatt rákérdezett erre a váltásra a világ egyik legjobb balszélsőjénél, aki csak annyit mondott: „Ezt egyelőre nem kommentálom.” 

A svéd szélső képességeit kevesen vitatják, pályafutását az Aranäsben és az Önneredsnél kezdte, majd 2013-ban a Flensburghoz szerződött, ahol egyből BL-t nyert, de a további sikerek sem kerülték el. Jelenlegi csapatához, a Barcához két évvel ezelőtt szerződött el, hazai színtéren aratott, 2024-ben Bajnokok Ligáját is nyert. A nemzeti csapattal 2021-ben vb-ezüstérmet, 2022-ben Európa-bajnoki címet nyert, de további érmei és egyéni elismerései is vannak a most 30 éves sztárnak. 

A szegediek északi építkezéséről már írtunk, ez a vonal csak tovább erősödne ezzel az átigazolással. A csapat jövő csütörtökön, a Magdeburg elleni hazai meccsel kezdi el a BL-idényt. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik