A jövő héten visszatérhet otthonába az Esztergom női kézicsapata

Vágólapra másolva!
2024.09.21. 21:45
Az árvíz miatt nem játszhatott otthonában az Esztergom (Fotó: Suzuki Aréna Esztergom/Facebook)
A jövő héten várhatóan visszatérhet otthonába, az árvíz sújtotta Suzuki Arénába a női kézilabda NB I-ben újonc Mol Esztergom csapata.

„Ez a hét nagyon nehéz volt számunkra az árvízhelyzet miatt. Nagyon keveset tudtunk edzeni, és nem úgy, ahogyan szerettünk volna, tehát nekünk ma a győzelem volt a fontos, és ezt megszereztük” – nyilatkozott az MTI-nek szombaton Elek Gábor, az Esztergom vezetőedzője.

Együttese 35–33-ra nyert a Vasas SC otthonában, és három forduló után is százszázalékos teljesítménnyel áll a tabellán.

A korábbi szövetségi kapitány hozzátette, szinte egész héten nem tudtak a Suzuki Arénában edzeni, mert „pakolás volt, és menekülés”. A Dobó Katalin Gimnáziumban találtak átmeneti otthonra, köszönettel tartoznak és nagyon hálásak, hogy befogadták őket, és bár az nem kifejezetten első osztályú kézilabdára való terem, de ha nem lenne, még nagyobb bajban lettek volna.

Még három-négy napig biztosan várniuk kell, de talán a jövő hét második felében visszatérhetnek saját otthonukba. Az alagsor még akkor is víz alatt lesz, de a csarnokba már be tudnak menni, ha visszakapcsolják az áramot és a vizet.

Az újonc szombati sikerének értékét növeli, hogy Faragó Leát – aki az első két fordulóban az esztergomiak legjobbja volt – az első félidő hajrájában végleg kiállították, mert egy büntetőnél eltalálta a Vasas kapusának fejét.

„Az ő kiesése nagyon meglátszott a csapat végjátékbeli teljesítményén, nagyon tanácstalanná váltunk, nagyon buta hibákat követtünk el, de a szívünk a helyén volt. Megint nem álltunk hadilábon a szerencsével, ennek örülök” – magyarázta a Ferencvárossal tavaly Bajnokok Ligája-ezüstérmes Elek.

Jelenlegi együttese a 38. percben hét, a meccs vége előtt kilenc perccel ötgólos előnyben volt, az utolsó percet megelőzően azonban felzárkózott mínusz egyre a Vasas. A mester közölte, egy cseppet sincs meglepve, hogy ilyen nehéz lett a vége, mert nagyon sok munka van a Vasas csapatában, ők viszont nagyon elfogytak a veszteségeik miatt.

Az Esztergom remekül kezdte az élvonal új idényét: otthon legyőzte a Kisvárdát, majd a Debrecen és a Vasas otthonában is nyert.

„Amit látunk, az jó. Ebben voltak hullámhegyek és hullámvölgyek – többnyire hullámhegyek, hiszen hat pontunk van –, de szerintem nagyon sok lehetőség van még ebben a csapatban. Hogy ez elő tud-e jönni, és mikor jön elő, azt nem tudom, de továbbra is a biztos bennmaradás a célunk” – magyarázta Elek.

Az egy héttel ezelőtti, debreceni bravúrjukra visszautalva leszögezte, az egy „hőstett” volt, de ezúttal védekezésben és támadójátékban sem sikerült elérniük azt a szintet.

„Ez a teljesítmény messze volt attól. Vannak nagyon rutinos játékosaink, de ha a belső lövőposztokon játszók közül Szucsánszki Zitát kivesszük, akkor 21 éves a legidősebb emberünk, tehát ott vannak tapasztalatban elmaradásaink” – nyilatkozta.

Hangsúlyozta: az a feladatuk, hogy ezeket a fiatalokat felneveljék és olyan szintre hozzák, hogy komoly NB I-es, sőt akár válogatott játékosok legyenek. Ebben sok a hullámzás, ezt el kell fogadnia mindenkinek.

Az esztergomiak a következő fordulóban – a válogatott szünet után – a Vácot fogadják.

KÉZILABDA
NŐI NB I, 3. FORDULÓ
VASAS SC–MOL ESZTERGOM 33–35 (18–20)
Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 400 néző. Vezette: Bócz L., Wiedemann
VASAS: Balogh – Domonkos 2, Boldizsár 2, Dombi 3, Farkas J. 5, SZILOVICS 5, Fodor 1. Csere: Mészáros, Szabó L., Varjas, Mihály 4, Oláh 3 (3), Mile, Ferenczi, NAGY M. 5, Juhász 3. Edző: Konkoly Csaba
ESZTERGOM: Herczeg – KOVÁCS A. 6, Ballai B. 3, Kisfaludi 4, Faragó 3, Szucsánszki 4, HAJTAI 6. Csere: Tóth M., Horváth 1, Kiss D., Majoros, Bede, Mlinkó, Kármán 5, Teplán, Nick 3. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–4. 12. p.: 7–9. 19. p.: 10–13. 26. p.: 15–18. 35. p.: 18–22. 42. p.: 20–26. 50. p.: 26–31. 58. p.: 32–34.
Kiállítások: 5/3, ill. 2/1
Hétméteresek: 5/3, ill. 2/1

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik