Női kézilabda: BL-győzelemre vágynak az ETO új igazolásai

JAKUS BARNABÁSJAKUS BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.08.21. 18:55
A közelgő új idénynek is nagy célokkal vág neki Per Johansson együttese (Fotó: Dömötör Csaba)
Nyílt tréninget tartott a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata. A Rába-partiak kerete a nyáron jelentősen átalakult, hét játékos távozott, hat érkezett, köztük a francia Hatadou Sako és a holland Kelly Dulfer, akik elmondták, hogy miért döntöttek a győriek mellett és milyen eredménnyel lennének elégedettek a következő idényben.

Már egy órával a győri Audi Aréna nyitása előtt gyülekeztek a zöld mezes ETO-drukkerek szerda délután, ám ezúttal még nem tétmérkőzésre, hanem a klub hagyományos idénynyitó nyilvános edzésére vártak. A szurkolók között fő beszédtémát az átigazolások jelentették, a BL-győztes női kézilabdacsapatot ugyanis az előző évad végén hét játékosa hagyta el, köztük a világklasszis norvég Stine Oftedal és a magyar válogatott alapembere, Szöllősi-Schatzl Nadine. A hat érkező pedig nem egyszerre csatlakozott a kerethez, sőt az olimpia miatt több játékos – köztük az olimpiai bajnok Veronica Kristiansen – extra pihenőt kapott a szakmai stábtól.

A kellemes hőmérsékletűre hűtött csarnok megnyitott szektorai benépesültek, a pálya közepén pedig először Szabó Tamás, a klub nemzetközi igazgatója jelent meg. Rövid felvezetőjét követően érkezett a csapat, a játékosokat vastapssal fogadták a nézők. A jó hangulatú labdás edzésen szólt a zene, a bemelegítést követően alaposan megdolgoztatták a két kapust, Sandra Toftot és a Metz-től érkező Hatadou Sakót. A világbajnok és friss olimpiai ezüstérmes karrierje során először hagyta el Franciaországot. „Azt hiszem, ez az a csapat, amelynél saját magam lehetek. Rengeteg szurkoló előtt játszhatok majd, nagy arénában. Ráadásul sokszor megnyerték a Bajnokok Ligáját, ami talán nekem is sikerülhet” – felelte lapunknak a kapus. Hozzátette, az országváltással kapcsolatban nem stresszelt, az volt az egyedüli furcsaság, hogy mostantól mindenkivel angolul kell beszélnie, hiszen korábban csak franciául folyt a kommunikáció. Magyarul is megtanult már néhány szót, társainak hangos „sziasztokkal” köszönt. „Az öltözőben remek a hangulat, mindenki boldog, hogy itt lehet. Sok lány számára különleges élmény lesz. Új dolgokat akarok tanulni, huszonnyolc évesen is van még mit; fejlődni akarok, látni szeretném, mi a különbség a korábbi klubjaimhoz képest” – tette hozzá.

Egy másik új játékos, a holland Kelly Dulfer a Nemzeti Sport kérdésére elmondta, azért választotta a győrieket, mert esetükben egy nagy klubról van szó. „Mindig is arról álmodtam, hogy ilyen jó csapathoz igazolhassak, az atmoszféra pedig fantasztikus, szóval számos okom volt, hogy ideigazoljak” – jelentette ki a balátlövő. Dulfer szerint könnyebb úgy csatlakozni az együtteshez, hogy már ismeri a válogatottból a vezetőedzőt, Per Johanssont. „Még csak három napja vagyok a klubnál, de nagyon szívélyes fogadtatásban részesültem, már otthonosan érzem magam” – tette hozzá. A német Bietigheim színeiben a holland játékosnak voltak magyar csapattársai, Faluvégi Dorottya korábban a győrieknél is megfordult, ő azt javasolta Dulfernek, élvezze, hogy az ETO-ban játszhat. Ami pedig a célokat illeti, a világbajnok kézilabdázó szeretne mindent megnyerni a győriekkel: a Bajnokok Ligáját, a magyar bajnokságot és a kupát is. Előbbiben tavaly csúcsra ért a győri klub, utóbbi kettőt a ferencvárosiak hódították el.

Vasárnap már felkészülési mérkőzés következik az Audi Arénában, az ETO a francia bajnok Metz csapatát fogadja, szeptember 3-án pedig az előző idény meglepetéscsapata, a Mosonmagyaróvári KC látogat a Rába partjára.

GYŐRI AUDI ETO KC, 2024–2025
Érkezők: Kristine Breistöl (norvég, balátlövő: Esbjerg – Dánia), Kelly Dulfer (holland, balátlövő: Bietigheim – Németország), Győri Alexa (kapus: Vác, kölcsönből vissza), Dione Housheer (holland, jobbátlövő: Odense – Dánia), Kristina Jörgensen (dán, irányító: Metz – Franciaország), Hatadou Sako (francia-szenegáli, kapus: Metz – Franciaország), Bo van Wetering (holland, balszélső: Odense – Dánia)
Távozók: Yvette Broch (holland, beálló: visszavonult), Rinka Duijndam (holland, kapus: Rapid Bucuresti – Románia), Ana Gros (szlovén, jobbátlövő: Krim Ljubljana – Szlovénia), Line Haugsted (dán, balátlövő: Esbjerg – Dánia), Stine Oftedal (norvég, irányító: visszavonult), Silje Solberg (norvég, kapus: Vipers – Norvégia), Szöllősi-Schatzl Nadine (balszélső: Budaörs)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik