Női kézilabda NB I: a tizedik hely megszerzése a Békéscsaba minimális célja

Vágólapra másolva!
2024.07.17. 21:05
A Békéscsabai Előre NKSE csapata (Fotó: Békéscsabai Előre NKSE/Facebook)
A Békéscsabai Előre NKSE minimális célkitűzése a tizedik hely megszerzése a női kézilabda NB I következő idényében.

A klub honlapja szerint a szerdai sajtónyilvános idénynyitón Paláncz György elnök elmondta: az elnökség minimális célként a bajnokságban a tizedik hely megszerzését tűzte ki, és véleménye szerint a játékoskeret adott ahhoz, hogy ez reális elvárás legyen.

A nyári szünetben igazolt játékosok kiválasztása és szerződtetése minden esetben Rácz Sándor vezetőedző javaslata alapján történt, az elnök véleménye szerint az elmúlt évek legerősebb keretét sikerült összehozniuk Békéscsabán.

Ezt követően röviden bemutatta az új játékosokat: a portugál válogatott kapus Jessica Ferreirát, a szintén portugál válogatott balátlövő Mariana Ferreira Lopest, a horvát balátlövő Sara Sablicot, az osztrák válogatott jobbátlövő Klara Schlegelt, valamint az Esztergomból érkezett Takács Esztert, aki mindhárom belső poszton otthonosan mozog.

Várhatóan a szeptember 7-8-i hétvégén lesz az első bajnoki forduló, a sorsolásra július végén kerül sor. A rajtig nyolc edzőmérkőzés vár a csabai csapatra.

Az idény tervezett költségvetése 210 millió forint, a klub ezzel az anyagiakat tekintve a mezőny utolsó negyedében helyezkedik el. Rácz Sándor úgy vélekedett, az idei bajnokság erősebb lesz, mint az előző, hiszen az újoncok is nagyobb játékerőt képviselnek.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik