Női kézilabda: teljes a Győr edzői stábja, a BL-győztes irányító kölcsönben folytatja

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2024.06.13. 19:59
Uros Bregar marad Győrben (Fotó: Győri Audi ETO)
A Győri Audi ETO női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján adta hírül, hogy Per Johansson vezetőedző után a segítője, Uros Bregar is hosszabbított.

Biztossá vált, hogy a 2024–2025-ös idényt a Johansson, Bregar edzőpárossal kezdi az ETO. A két szakember a mögöttünk hagyott évad végén vette át a Győr irányítását, közös munkájuk eredményeként pedig öt évet követően nyerte meg újra a Bajnokok Ligáját a csapat. Érdekesség, hogy előtte nem dolgoztak együtt, és más iskolát is képviselnek, mégis jól kiegészítették egymást.

Mindketten azt jelezték felém, hogy amennyiben lehetséges, szeretnék folytatni itt az ETO kispadján a közös munkát – magyarázta Endrődi Péter ügyvezető a klubhonlapon megjelent hírben. – Kívülről is úgy tűnt, hogy hatékony ez a duó, ezért kezdeményeztük a szerződéskötést Urossal a következő szezonra. Gyorsan sikerült megegyezni, örülök, hogy közösen folytatódik az utunk.”

Nagy kihívás volt az idény végén a Győri Audi ETO csapatához beugrani, de igazából egy másodpercig sem gondolkodtam, tudtam, hogy ide jönnöm kell. Nem is bántam meg a döntésemet, egyrészt mivel részese lehettem a Bajnokok Ligája-győzelemnek, másrészt mert Per Johanssonnal azonnal megtaláltuk a közös hangot. Mind a ketten hasonlóan kézilabdaőrültek vagyunk, és kiderült, hogy nagyszerűen együtt tudunk működni. Több megkeresésem is volt vezetőedzői feladatokra, ám éreztem, hogy itt van jövőre a helyem Győrben” – mondta Uros Bregar, aki párhuzamosan a szerb női válogatottat is irányítja, míg Johansson a holland kapitányi posztot tölti be.

Az ETO azt is bejelentette, hogy a junior és ifjúsági Európa-bajnok, ifjúsági vb-ezüstérmes irányító, Farkas Júlia a következő idényt Budaörsön tölti kölcsönben.

Az elmúlt években rengeteget fejlődtem az első csapat tagjai mellett, de úgy éreztem, elérkezett az idő, hogy többet játsszak. Köszönöm a klubnak a pozitív hozzáállást, és hogy lehetővé tette a kölcsönadást. A célom az, hogy még tovább fejlődve visszatérjek majd az Audi ETO-ba” – árulta el a 19 éves, immár BL-győztes játékos, aki Debreczeni-Klivinyi Kinga és Marincsák Nikolett poszttársa lesz Budaörsön.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik