Női kézilabda NB I: mégis az Arena Savariában játszhat az újonc Szombathelyi KKA

J. B. J. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.01. 10:29
osszú huzavona után eldőlt, hogy Szombathelyen játszhatja hazai meccseit az SZKKA (Fotó: Szombathelyi kézilabda)
Hosszú huzavona és üzengetés után eldőlt, hogy nem kell Sárvárra költöznie az élvonalra készülő SZKKA együttesének.

Ünnepre készültek májusban Szombathelyen, addigra eldőlt, hogy a 2021–2022-es idényt követően ismét az élvonalban szerepelhet a város első számú kézilabdacsapata. Mindezt azonban beárnyékolta az együttes május 15-i közleménye, amely szerint veszélybe került a licenc, mert – állításuk szerint – Nemény András polgármester nem engedi be őket az Arena Savariába.

A városvezető a közösségi médiában közzétett nyílt levélben reagált. Kifejtette, egyedül nem dönthet, a legközelebbi közgyűlés pedig május 30-án esedékes, akkor előterjeszti a javaslatot arról, hogy használhassák az arénát. Pődör Zoltán ügyvezető ezzel kapcsolatban a Nemzeti Sportnak elmondta: „Egy hivatalos levélre jó lett volna, ha hivatalos válaszlevelet ír a polgármester. Több száz sportoló jövőjével törődöm, nem tudok egy Facebookon megjelent posztra alapozni.”

A klub közben bejelentette, ­vészmegoldásként a sárváriakkal állapodtak meg, az ottani csarnok ugyanis – szemben a másodosztályban használt Haladás Sportkomplexummal – alkalmas élvonalbeli találkozó megrendezésére.

A felek néhány nappal később szurkolói ankéton tisztázták a helyzetet, a polgármester pedig megígérte, ha a május 30-i közgyűlésen a képviselő-testület elfogadja az előterjesztést, aláírja a dokumentumot, amely biztosítja, hogy a klub használhatja az Arena Savariát, ráadásul térítésmentesen.

Ennek megfelelő döntés született a csütörtöki közgyűlésen, így az SZKKA játékosai és szurkolói megnyugodhatnak, a csapat marad a városban, ha pedig megalakul a felügyelőbizottság, az önkormányzat további 55 millió forinttal támogatja a klubot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik