Kis Ákos lett a Balatonfüred férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.05. 15:35
Kis Ákos (Fotó: Balatonfüred Kézilabda Akadémia/Facebook)
Az eddigi sportigazgató, Kis Ákos lett a Balatonfüredi KSE élvonalbeli férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője.

A klub honlapjának szerdai beszámolója szerint szerződése két idényre szól. A Fotex Veszprém játékosaként 64-szeres válogatott Kis már játékosként is meghatározó tagja volt a füredi csapatnak, majd a klub utánpótlásában tevékenykedett. Az elmúlt négy évben a Balatonfüred Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója és az NB II-es csapat vezetőedzője is volt.

„A gyakorlatban az akadémiai munkából kiválok, de természetesen az akadémia és a felnőtt csapat összefolyik, hiszen a cél továbbra is az, hogy a tehetséges fiataloknak megadjuk a lehetőséget, hogy bemutatkozzanak az NB I-ben és később a keret meghatározó játékosaivá váljanak” – nyilatkozta.

Hozzátette, elsősorban egy versenyképes keret kialakítása a cél, és nagyon szeretnének a középmezőnynél feljebb végezni a bajnoki tabellán.

Az előző négy idényben György László és Imre Vilmos irányította a Balatonfüred NB I-es felnőtt csapatát, amely sorrendben negyedik, harmadik, ötödik, majd nyolcadik lett a bajnokságban, 2021-ben bronzérmet nyert a Magyar Kupában, és szerepelt az Európa-liga csoportkörében is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik