Kézilabda: Sipos Adrián komplexebb játékosként készül az olimpiára

Vágólapra másolva!
2024.06.05. 17:40
Fotó: Imago Images
Remek formában, komplexebb játékosként készül a párizsi olimpiára Sipos Adrián, a magyar férfi kézilabda-válogatott beállósa.

 

A német Bundesligában szereplő Melsungen légiósa az M1 aktuális csatornának adott interjújában beszélt arról, hogy Roberto García Parrondo irányítása alatt jóval sokoldalúbb lett a játéka, hiszen amikor a klubhoz érkezett, alapvetően csak védőspecialistaként tekintettek rá, azonban ez fokozatosan megváltozott, a lerohanásoknál, de emberelőnyben és -hátrányban is számított rá a spanyol tréner támadásokban.

Hozzátette, megtapasztalta, hogy a Bundesliga a világ legerősebb bajnoksága, ahol hétről hétre Bajnokok Ligája-szintű csapatok ellen mérettethette meg magát, csapata pedig története legjobb idényét zárta, ugyanis az ötödik helyen végzett, hazai környezetben pedig csak egyszer kapott ki, mindemellett pedig a Német Kupában ezüstérmet nyert.

Sipos Adrián megjegyezte, ezt az eredményt nagyon nehéz lesz megismételni, ugyanis a következő idényben már bejönnek a nemzetközi kupameccsek is a csapat életébe.

A 34 esztendős kézilabdázónak még egy évig szól a szerződése a német klubbal, de mint elmondta, remek fizikai formában érzi magát – egyetlen meccset sem hagyott ki az idényben sérülés miatt –, és szívesen maradna, karrierjét ugyanakkor egyszer majd Magyarországon szeretné lezárni.

A közelgő párizsi olimpiával kapcsolatban elmondta, magától érmet várna a francia fővárosban, a riválisok ereje alapján viszont reálisan nézve a hatodik hely, és minden annál jobb eredmény után biztosan mindenki elégedett lenne. Hozzátette, a dánok és a franciák kiemelkednek a mezőnyből, a magyar csapat célja az lehet, hogy a mögöttük lévő topcsapatokhoz – mint például a norvég, a svéd, a spanyol vagy a német – megérkezzen.

A válogatott június 24-én kezdi meg a felkészülést, majd július 13-án Győrben a szlovénok, július 19-én Stuttgartban a németek, 20-án szintén Stuttgartban a japánok ellen játszik felkészülési találkozókat. Az olimpiai tornát július 27-én kezdi Egyiptom ellen. Ezt követően sorrendben Argentína, Norvégia, Dánia és Franciaország lesz az ellenfél.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik